Volledig scherm
Koos Alberts © Lukassen Produkties

Toestand Koos Alberts gaat steeds verder achteruit

De toestand van levensliedzanger Koos Alberts (71), die twaalf dagen geleden in het ziekenhuis van Enschede werd geopereerd aan kwaadaardige tumoren in zijn blaas, gaat volgens zijn echtgenote Joke steeds verder achteruit. De Ik verscheurde je foto-vocalist onderging om die reden gisteren een spoedingreep. Hij wordt kunstmatig in slaap gehouden. ,,Ik hoop dat zijn vechtlust hem weer gaat redden.''

Tijdens de eerste operatie op 27 augustus werd de complete blaas van Koos Alberts verwijderd plus diverse uitzaaiingen. Na de ingreep kreeg hij aanvullende behandelingen op de intensive care. Omdat die leken aan te slaan en de zanger weer enigszins opkrabbelde, mocht hij naar een reguliere verpleegafdeling. Volgens zijn vrouw Joke, zo liet ze vanmorgen via Facebook weten, ontstonden vervolgens niet nader te benoemen complicaties. ,,Na een spoedoperatie ligt hij weer op de intensive care. We hopen dat het herstel nu goed op gang gaat komen.''

De dochter van Koos Alberts vertelde onlangs dat haar vader in goede handen is. ,,We hopen natuurlijk het beste voor hem, maar kijken ook nuchter tegen de zaken aan. Je moet met z'n allen door, hoe naar het ook is op dit moment", aldus Christa (50) die rekening houdt met alle omstandigheden. ,,Je houdt, of je wil of niet, toch rekening met het ergste. Wat ellende betreft heeft mijn vader al heel wat meegemaakt. Hij heeft zich er altijd uitgevochten, niet door doemdenken, maar met een enorme levenslust en kracht.'' In juli dit jaar verklaarde de zanger dat hij, als het weer wat beter met hem gaat, toch weer wil optreden.

Koos Alberts zit wegens een dwarslaesie al circa 31 jaar in een rolstoel. Hij kreeg op 29 oktober 1987 een ernstig ongeluk nadat hij, terugkerend van een optreden, achter het stuur van zijn auto in slaap was gevallen. Alberts verving die dag André Hazes die op het allerlaatste moment het optreden had afgezegd. Het voertuig vloog uit de bocht en Alberts werd naderhand enige tijd klinisch dood verklaard. 

Toen hij bijkwam, bleek hij grotendeels verlamd en had hij nog maar één goed functionerende stemband. Na een lange revalidatieperiode verscheen de zanger in 1989 op televisie om vervolgens een jaar later weer in het land op te treden. Jordanees Alberts, getrouwd met Joke, heeft al jaren geen hit meer gehad, maar geldt nog steeds als een populaire Nederlandse smartlappenzanger.

Volledig scherm
© Paul Rapp
 1. Liefdesverdriet Thomas verdwijnt als sneeuw voor de zon tijdens intieme date
  Temptation Island

  Liefdesver­driet Thomas verdwijnt als sneeuw voor de zon tijdens intieme date

  Het was de kijkers van Temptation Island al duidelijk dat Yasmin helemaal klaar was met Thomas, maar vandaag moest Thomas daar zelf nog met zijn eigen ogen achter komen. Net nadat hij wakker was, ging het fotolijstje af waarin hij te zien kreeg hoe zijn vriendin met verleider Stuwey zoende. Dat leek in eerste instantie als een mokerslag binnen te komen, maar tijdens zijn date met Daniëlle was hij het voorval alweer vergeten en kon hij zijn handen niet van haar af houden.
 2. Kim Kardashian onder vuur omdat ze dochter Chicago (1 jaar) met slang laat spelen

  Kim Kardashian onder vuur omdat ze dochter Chicago (1 jaar) met slang laat spelen

  Een nieuw filmpje van realityster Kim Kardashian zorgt voor heel wat beroering op sociale media. Dochtertje Chicago (19 maanden oud) heeft een korenslang om haar nek en houdt kop en staart in haar handjes vast. Het meisje geniet en maakt dat ook duidelijk met wilde handbewegingen. Kim is duidelijk trots op haar dochtertje, en schreef bij het filmpje: ,,Mijn moedige meisje”, maar niet iedereen is zo blij met de beelden.
 3. Wist Naomi Campbell van Epsteins misdaden? Model verdedigt zichzelf in opvallende video
  video

  Wist Naomi Campbell van Epsteins misdaden? Model verdedigt zichzelf in opvallende video

  Dat het Britse supermodel Naomi Campbell (49) een prestigieuze prijs voor haar liefdadigheidswerk krijg uitgereikt, valt niet bij iedereen in goede aarde. De Britse krant Mail on Sunday vraagt zich bijvoorbeeld af hoe het kan dat iemand die graag in het gezelschap van ‘twijfelachtige figuren’ - zoals Jeffrey Epstein, Harvey Weinstein en Kevin Spacey - gezien wordt, een humanitaire award krijgt. Campbell bijt nu in een opvallende video van zich af.