Volledig scherm
Gordon liep meerdere botbreuken op. © anp

Toestand zwaargewonde Gordon onveranderd

Gordon ligt nog steeds zwaargewond in een ziekenhuis in de Griekse hoofdstad Athene. De 47-jarige zanger en presentator ligt daar tot hij voldoende hersteld is voor de vliegreis naar Nederland. Daar is maandag, drie dagen na het ongeval, nog geen sprake van. ,,Zijn toestand is hetzelfde. Er is nog geen zicht op een terugreis'', laat de woordvoerder van Gordon aan deze krant weten.

Gordon werd in de nacht van donderdag op vrijdag aangereden toen hij terug naar zijn hotel op het Griekse eiland Mykonos liep. Hij werd daarna met de traumavliegtuig naar een ziekenhuis in Athene gebracht.

,,Wat een heerlijke vakantie moest worden na een intensief half jaar van keihard werken, eindigde voor mij in een nachtmerrie'', schreef hij zondag op Facebook. Hij herinnert zich niets van het bizarre voorval. ,,Het enige dat ik nog weet, is dat ik wakker werd op een traumakamer en voor ik het wist, lag ik in een ambulancevliegtuig naar Athene. Ik ben het hele stuk kwijt van na de klap.''

Ongeloof
De familie van Gordon is op de hoogte gebracht van het ongeluk. Volgens Martin Heuckeroth (52), de broer van Goor, heeft de familie 'vol ongeloof' gereageerd op wat Gordon is overkomen. ,,We zijn erg geschrokken. Het is ernstig, maar hij is niet in levensgevaar. Desondanks is iedereen in rep en roer. We zijn benieuwd wie dit op zijn of haar geweten heeft. Doorrijden na zo'n crash is het laagste van het laagste. Wie zoiets doet is een regelrechte rat'', liet hij zondag over de toestand van zijn broer los.