Volledig scherm
Neil Simon © AP

Toneelschrijver Neil Simon overleden

De Amerikaanse toneelschrijver Neil Simon is zondag op 91-jarige leeftijd in New York overleden. Dat heeft zijn publicist gemeld, meldde The New York Times.

Simon had als bijnaam The King of Comedy. Tientallen jaren lang had hij succes op Broadway en in veel andere theaters. Tot zijn bekendste werken behoren Barefoot in the Park (1963), The Odd Couple (1965) en Sunshine Boys (1974).
Het oeuvre van Simon is bekroond met prestigieuze prijzen als de Pulitzer Drama Prize en met drie Tony Awards. Ook is hij geëerd met de Mark Twain Prize voor Amerikaanse humor.

Ook in Nederland was het werk van Simon geliefd. Zo was vanaf eind 2004 maandenlang een Nederlandse toneelversie van The Odd Couple in de theaters te zien. In de Amerikaanse film die van het toneelstuk werd gemaakt, speelden Jack Lemmon en Walter Matthau de hoofdrollen.

  1. Dionne Stax slaat terug na kritiek op ‘afleidende’ boezem: ‘Deal with it’
    VIDEO

    Dionne Stax slaat terug na kritiek op ‘afleidende’ boezem: ‘Deal with it’

    NOS Journaal-anchor Dionne Stax heeft op Twitter grappend gereageerd op de kritiek van tv-maker Maxim Hartman. Die zei gisteren dat hij zich nauwelijks op het nieuws kan concentreren, omdat de boezem van Stax hem zo afleidt. Dionne twitterde vanochtend een foto van een shirtloze Hartman. ,,Vrouwen - en mannen - hebben borsten in alle soorten en maten’’, schreef ze erbij. ,,Deal with it.’’