Volledig scherm
PREMIUM
Gijs Naber als Willem Holleeder © rtl

Topcrimineel Willem Holleeder is een kassucces

Serie JudasVanaf morgen is Judas te zien, een dramaserie naar de bestseller van Astrid Holleeder. Hoe is toch die fascinatie voor zware crimineel Willem Holleeder te verklaren?

De eerste scène van Judas laat weinig aan de verbeelding over. We zien een donkerblauwe Mercedes rijden, met achter het stuur crimineel Cor van Hout (Bas Keijzer), naast hem Sonja Holleeder (Marit van Bohemen), en op de achterbank hun driejarige zoon Richie. Het gezinnetje luistert op het gemak het einde van een liedje af. Dan komt een man die als een gek door de voorruit begint te schieten. Het bloed spat alle kanten op, maar alle inzittenden overleven de schietpartij wonder boven wonder. De scène verbeeldt de waargebeurde aanslag uit 1996. Zelfs de echte bewakingsbeelden van de schietpartij worden gebruikt in de nieuwe dramaserie naar de bestseller van Astrid Holleeder, de zus van Willem.

  1. Warm onthaal voor koningspaar in snikheet India
    Video

    Warm onthaal voor konings­paar in snikheet India

    Koning Willem-Alexander heeft het nieuwe regeringstoestel vandaag zelf naar India gevlogen voor zijn vijfdaagse staatsbezoek, dat morgen begint. De vorst zette de Boeing 737 vanavond zelf aan de grond op het militaire gedeelte van het vliegveld van New Delhi. Na het taxiën was duidelijk zichtbaar dat de koning de cockpit verliet en zich in de cabine bij koningin Máxima voegde. Onderaan de vliegtuigtrap kreeg het paar bloemen op de rode loper en was er een korte Indiase trommel- en dansceremonie.