Volledig scherm
© kos

Topmodel dood in bad gevonden naast overleden hondjes

UpdateHet Tsjechische topmodel Katerina Netolicka is overleden. Het gezicht van L'Oréal en Prada werd door haar ongeruste broer dood aangetroffen in haar bad. Naast haar lagen haar twee dode hondjes.

Volledig scherm
© .

De politie wil zich niet uitlaten over een mogelijke doodsoorzaak. 'We hebben nog geen idee over de doodsoorzaak. Dat zal een autopsie moeten uitmaken. We kunnen enkel bevestigen dat het lichaam van een jonge vrouw gevonden werd in Hamr, in het district Litvinov.'

Vrienden en fans van Katerina laten berichten achter op haar Facebookpagina. Ze kunnen het nieuws over haar dood nauwelijks bevatten en laten blijken van medeleven achter voor de familie en kennissen van het overleden model.

Vriend
Haar vriend, ijshockeyspeler Jakub Petruzalek (29), was tijdens het vaststellen van het overlijden in Rusland waar hij ijshockey speelt. Petruzalek was negen jaar samen met het model die werk deed voor bekende modemerken.

De broer van de 26-jarige werd ongerust toen zijn zusje zijn herhaaldelijke telefoonoproepen niet beantwoordde. Uiteindelijk besloot hij naar het appartement van het model in Litvinov, in het noordwesten van Tsjechië, te gaan.

Nationale titel kickboksen
Hij klopte op de deur maar het bleef er angstvallig stil. Daarop besloot hij om de deur in te beuken. Eenmaal binnen deed een gruwelijke ontdekking. Hij vond zijn zusje in bad met naast haar, haar twee hondjes. Ook de viervoeters waren dood.

De knappe brunette die tien jaar geleden aan haar modellencarrière begon, was ook succesvol in de boksring. Zo behaalde ze de afgelopen maand nog de nationale titel kickboksen. Toch was ze ondanks haar positieve levenservaringen niet echt gelukkig. Volgens vrienden had ze vaak depressieve buien.

Een collega met wie ze zeven jaar geleden samen in New York woonde, verklaart dat ze een 'dubbele persoonlijkheid' had. 'Ze was soms manisch. Het ene ogenblik was ze door het dolle heen en supergelukkig, wat later ging ze door diepe dalen.'