Volledig scherm
PREMIUM
Vincent Bijlo. © Marco De Swart

Tourflits! Op radio ouwehoeren over fietsen

Vincent luistertCabaretier Vincent Bijlo schrijft drie keer per week een column over wat hem opvalt op de radio.

Quote

Er zaten daar mannen die mij vanaf eind jaren 70 iedere zomer drie weken lang elke dag gezelschap hielden om verslag te doen van de Tour De France

Buiten was het gisteren 21 graden, binnen zat Hans Hoogendoorn, je kent hem, hij is de stem van NPO Radio 1. Hoogendoorn zat in Apeldoorn, in sportcentrum Omnisport, te midden van radiomensen, voornamelijk radiomannen, die 1 ding gemeen hebben: de liefde voor het wielrennen. Of laat ik preciezer zijn, de liefde voor het op de radio ouwehoeren over wielrennen.

Er zaten daar mannen die mij vanaf eind jaren 70 iedere zomer drie weken lang elke dag gezelschap hielden om verslag te doen van de Tour De France. Ik reisde met ze mee, door hitte, kou, zon, regen. Ze brachten mij successen, debacles, valpartijen, dopingschandalen, lekke banden, gele, groene, witte, regenboog en bolletjestruien, meer dan 3.000 kilometer lang. Over die mannen, en een enkele vrouw, is een boek verschenen, Tourflits! Het was Hoogendoorn's idee, maar hij schreef het niet zelf, hij moet toch elke dag vlak na elven ‘s avonds op de thermometer kijken om de temperatuur te melden in Met Het Oog Op Morgen.

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (56%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (44%)
10694 stemmen