Volledig scherm
Touriya en Sylvie © Brunopress

Touriya Haoud: Door Sylvie ging mijn bedrijf failliet

Model-actrice Touriya Haoud (37) geeft haar vroegere hartsvriendin Sylvie Meis er de schuld van dat de Amsterdamse vestiging van haar bedrijf THV PR failliet is gegaan. ,,Bijna niemand wilde meer zaken met mij doen, omdat ik door Sylvies valse beschuldigingen negatief in de publiciteit kwam. Door haar heeft mijn firma in Nederland nooit een echte kans gekregen'', vertelt de Marokkaans-Macedonische schoonheid vanuit haar woonplaats Los Angeles.

Volledig scherm
Touriya en Sylvie tijdens de 'uithuilvakantie in LA van La Meis'. © Brunopress
Quote

Als Sylvie wat aardiger was geweest, was dit nooit nodig geweest

Touriya Haoud
Volledig scherm

Kort na de geruchtmakende breuk van Sylvie en Rafael van der Vaart zocht Sylvie nu 37) troost bij haar vriendin Touriya en haar man: Hollywoodhunk Greg Vaughan (41). De dames genoten eind 2013 in Los Angeles van een korte vakantie. Maar Sylvie was nog maar net terug in Hamburg, of er dook vertrouwelijke informatie in de media op over haar privéleven. Ze beschuldigde Touriya van loslippigheid en sindsdien zijn de dames, die ooit twee handen op één buik waren, gebrouilleerd.

,,Begin vorig jaar opende ik in hartje Amsterdam de Nederlandse-dependance van mijn bedrijf dat modemerken onder de aandacht van celebrities brengt. Het werd gerund door een Nederlandse zakenpartner, maar de werkelijkheid is dat het bedrijfje nooit goed van de grond kwam. Potentiële klanten waren amper te vinden, omdat ik dankzij Sylvie als zakenvrouw een negatief stempel had gekregen. Iedereen dacht: 'die Touriya is een onbetrouwbaar kreng waar je geen zaken mee moet doen'. Erg vervelend, omdat ik me van geen kwaad bewust ben. Ik heb nooit geklikt of informatie gelekt naar wie dan ook'', aldus een nog altijd boze Touriya.

Advocaat
,,Mijn zakenpartner, die de zaak in Amsterdam runde omdat ik in LA woon, raakte uiteindelijk haar motivatie en enthousiasme kwijt. De waarheid is dat de deuren van TVH PR nauwelijks open zijn geweest. Omdat de zaak niet levensvatbaar bleek en de kosten zoals huur, salarissen, computertoestanden en telefoonlijnen doorliepen, bouwde ik langzaam maar zeker als aandeelhouder met een belang van 80 procent in TVH PR A'dam een schuld op en moesten we klanten teleurstellen omdat we het beloofde niet konden leveren. Op advies van mijn advocaat heb ik het bedrijf toen maar in maart 2015 failliet laten verklaren. Als Sylvie wat aardiger was geweest, was dit nooit nodig geweest''.

Touriya heeft nog altijd de door haar opgerichte Amerikaanse tak van THV PR. Dat bedrijf promoot grote internationale fashionlabels bij sterren als Kim Kardashian en Lady Gaga. ,,Het bedrijf heeft 5 jaar succesvol gedraaid, maar het maakt over een maand een doorstart onder een andere naam: Curator LA. De Amerikaanse TVH PR is, zoals sommigen beweren, niet failliet. Ik was het gewoon zat. Het nieuwe bedrijf is een winkel op een toplocatie in mijn woonplaats: een zaak waar mode, kunst en lifestyle onder één dak zijn samengebracht. Ik ben er nu met mijn 'teruggevonden' geliefde Greg en anderen lekker aan het klussen, om de opening op 21 juli te kunnen laten doorgaan''.

Volledig scherm
Touriya en Greg © Brunopress

Hervonden liefde
Touriya Haoud blijkt sinds een maand weer samen te wonen met de gefortuneerde Greg Vaughan (acteur in onder meer Beverly Hills 90210 en General Hospital). De twee trouwden in 2006 en kregen drie zoontjes: Jathan (8), Cavan (5) en Landan (3). Vorig jaar gingen ze plotseling uit elkaar. Van een officële scheiding kwam het niet. Touriya bleef in hun huis wonen, terwijl Greg een appartement in de buurt van zijn gezin betrok. ,,We waren tot de best schokkende conclusie gekomen dat de romantiek volledig uit onze relatie was verdwenen. Ons huwelijk bestond eigenlijk alleen nog maar uit werken en onze taken als verantwoordelijk ouders. Alles is bij ons te snel gegaan. We waren smoorverliefd, trouwden en kregen korte tijd later onze eerste. Daarna ging het alleen nog over business en de kids. Stom, we hadden meer tijd in elkaar moeten investeren''.

Greg bleef na de breuk bijna dagelijks over vloer komen bij Touriya en hun zoons. ,,We waren weliswaar uit elkaar, maar we hielden nog steeds zielsveel van elkaar. Omdat het 'vuurtje' van onze liefde bleef smeulen zijn we in relatietherapie gegaan. Dat heeft superveel geholpen. De verliefdheid die weg was, is er nu weer. Zo fijn! Ik weet niet of dat altijd zo zal blijven, maar nu voelt het heel prettig en warm. Niet alleen wij, maar ook onze jonge kinderen schreeuwen de hereniging van de daken. Geluk! Dat is belangrijker dan een bedrijf dat dankzij een vroegere vriendin, nooit van de grond is gekomen''.

Of Touriya en Sylvie, die niet voor commentaar bereikbaar was, ooit nog samen door één deur zullen kunnen? Voor Touriya heeft het herstel van hun vriendschap momenteel geen enkele prioriteit. ,,Ik denk niet meer aan haar. Voor nu is Sylvie een gesloten boek. Mijn focus ligt volledig bij mijn bedrijf, Greg, de kinderen en mensen die ik wél kan vertrouwen''.

Volledig scherm
Touriya en haar gezin. © Peter Smulders