Volledig scherm
Tim Hofman © ANP

Transavia verwijdert filmpjes reisgoeroe na tirade Tim Hofman

Transavia heeft de filmpjes in de serie Geen stress met Stef van YouTube verwijderd. Dit nadat BNN-presentator Tim Hofman zich gisteravond boos maakte over de vormgeving van de filmpjes. Ze leken verdacht veel op de producties van zijn vriendin YouTuber Lize Korpershoek.

Een woordvoerder van Transavia laat weten de overeenkomsten te betreuren. ,,Dat de filmpjes op elkaar lijken, kan iedereen zien. De overeenkomsten zijn inherent aan de stijl van YouTube van dit moment.'' De luchtvaartmaatschappij neemt contact met haar op om excuses te maken. ,,We willen haar laten weten haar niet bewust te hebben gekopieerd. Wij gaan ons nu weer richten op het entertainen van onze klanten, want we hebben nog genoeg series op ons kanaal.''

In de vakantieserie van Transavia gaf reisgoeroe Stef op een creatieve manier vakantietips. Volgens Hofman leken die tips erg veel op de populaire Adviezen van Lize-filmpjes. 

De 29-jarige presentator zette op Twitter screenshots naast elkaar, waaruit bleek dat de series qua vormgeving soms nauwelijks te onderscheiden zijn. Ook wat betreft de kleding waren er duidelijke gelijkenissen. Je reinste jatwerk, aldus Hofman. ,,Je denkt: 'kan gebeuren toch', maar zelfs de badschoen-swag is gestolen'', twitterde hij verontwaardigd. ,,En dat schoeisel draag je niet vrijwillig. Dat zijn geen per ongelukkies.'' 

Volledig scherm
Lize en Stef. © YouTube Adviezen van Lize/Transavia
  1. Lady Gaga laat vocalen ongestoord schitteren in Ziggo Dome
    PREMIUM
    recensie

    Lady Gaga laat vocalen ongestoord schitteren in Ziggo Dome

    Wanneer een groot artiest een concert aflast, is het begrijpelijk dat je als fan schakelt tussen begrip en teleurstelling. Maar soms kan het niet anders of het begrip overheerst, zoals voor Lady Gaga: ze kampt met chronische pijnklachten en is daar openhartig over in de media. Toch was het desondanks een zure appel dat ze daardoor vorig jaar een deel van haar wereldtour moest aflasten, waaronder die op 3 oktober in de Ziggo Dome. Achteraf is het maar goed dat Gaga haar krachten gespaard heeft, want tijdens de herkansing, gisteren in de Ziggo Dome, knalde ze precies zoals je zou hopen. Haar laatste album, het meer persoonlijke Joanne uit 2016, doet automatisch een wat ingetogener, uitgekleder optreden verwachten, maar niets is minder waar: Gaga trakteerde de fans op een gulle, vurig uitgevoerde dwarsdoorsnede van haar werk, en wist daarbij vrijwel alle hits en favorieten uit haar roze cowboyhoed te toveren. Roze cowboyglítterhoed, welteverstaan, blijkt wanneer ze vanaf een bewegend podium de hoogte in wordt gestuwd terwijl ze het pompende Diamond Heart inzet: een ideale setopener, maar desondanks een wat vreemd ondergewaardeerd Gaga-lied. Het is zo’n nummer waar ze haar stem lekker vinnig weet te laten scheuren, iets wat ze ook doet tijdens een opzwepend A-YO, geflankeerd door in simpel zwart gestoken dansers.