Volledig scherm
Louisa en Rosanna.

Transgenderstel Louisa en Rosanna is zwanger

De wens van transgenders Louisa en Rosanna Janssen is uitgekomen: het stel is zwanger. Het tweetal, dat vorig jaar bekend werd door hun TLC-realityreeks Louisa en Rosanna Onze Transgender Liefde, publiceerde vandaag de uitkomst van de zwangerschapstest van Rosanna op YouTube.

Uit de TLC-show werd al bekend dat Louisa, die werd geboren als de jongen Lowieke, en Rosanna, die zich als meisje juist meer een jongetje voelde, een kinderwens koesterden. ,,Er zal veel gebeuren met mijn vrouwelijke hormonen. Ik wil proberen daarvan te genieten. Vooral ook omdat er genoeg vrouwen zijn die dolgraag zwanger willen worden maar dat niet kunnen. Het worden negen moeilijke maanden, dat weet ik. Maar daarna heb ik wel iets heel moois voor de rest van leven'', blikte Rosanna in augustus vooruit.

De baby, die werd verwekt door een anonieme zaaddonor, wordt in januari verwacht.

Als het kindje is geboren, begint Rosanna's transformatietraject. Over de rolverdeling is nagedacht: Louisa wordt de mama, zij de papa. Momenteel vinden opnames plaats voor het tweede deel van de transgenderserie, die vanaf augustus te zien is op TLC.