Volledig scherm
© ANP Kippa

Trijntje Oosterhuis ontroerd door speciaal gedicht van vader Huub

De 85-jarige dichter en theoloog Huub Oosterhuis schreef ter ere van de 46ste verjaardag van zijn dochter Trijntje een bijzonder gedicht. Trijntje, die het cadeautje vandaag met de wereld deelt, is dankbaar en noemt haar vader haar ‘grote liefde’.

Oosterhuis spreekt in het stukje poëzie van een jongen die door de wolken ‘waadt’ en Trijntje zoekt. Zij reageert zingend waar ze is.

Van Trijntje en haar vader is bekend dat ze een hechte band hebben. Ter gelegenheid van zijn 85ste verjaardag zong ze in november in Carré een avond lang zijn liederen. Daarbij ontbrak Ken je mij uiteraard niet, het nummer dat in 2008 een hit werd en Oosterhuis schreef toen Trijntje drie maanden oud was. 

Huub Oosterhuis trouwde in de jaren 70 met verpleegkundige en altviolist Josefien Melief. Met haar kreeg hij twee kinderen (Tjeerd en Trijntje), die de muzikale genen van hun ouders erfden. Na zijn scheiding trouwde Huub opnieuw, met journalist Colet van der Ven. Tjeerd (47) is getrouwd met zangeres Edsilia Rombley en heeft met haar twee dochters. Trijntje heeft drie zoons uit een eerder huwelijk en kreeg in 2015 met Alvin Lewis (de tweelingbroer van soulzangeres Berget Lewis) dochtertje Maël.

Volledig scherm
Huub Oosterhuis © Roos Koole

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (57%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (43%)
16411 stemmen