Trucker Henk op zoek naar een serieuze vlam: ‘Het speelkwartier is voorbij’

VideoDochter Deveney houdt het niet droog als presentatrice Gwen van Poorten waarom ze haar vader Henk heeft opgegeven voor Trucker Zoekt Vlam. ,,Hij verdient het gewoon...” Met een beetje geluk vindt de beringsspecialist nu een nieuwe liefde. Vanaf vandaag is zijn zoektocht (en die van andere truckers) op onze site te volgen.

Na het succes van de eerste reeks Trucker Zoekt Vlam op deze website kon een tweede seizoen niet uitblijven. Presentatrice Gwen van Poorten helpt opnieuw vrachtwagenchauffeurs op zoek naar de liefde. Deze week staat de 47-jarige Henk uit Boxtel centraal, een bergingsspecialist die drie jaar geleden is gescheiden.

Zijn dochter Deveney (19) zag een oproepje voor Trucker Zoekt Vlam voorbijkomen en wist meteen: dit is dé kans om haar vader aan een leuke vrouw te helpen. ,,Ik dacht: ach, je leeft maar één keer”, vertelt Henk. In de aflevering die vanaf vandaag op de site te zien is, krijgt Deveney tranen in haar ogen als ze uitlegt waarom ze haar vader zo graag weer verliefd ziet. ,,Hij verdient het gewoon... de scheiding was niet makkelijk.”

Lees verder onder de foto

Volledig scherm
Trucker Henk zoekt 'n vlam © Marco De Swart

Reddende engel

Als ‘reddende engel’ van de snelweg is Henk niet veel thuis: van maandag tot en met vrijdag zit hij op de weg. Maar om nu te zeggen dat de trucker daarom in de weekenden het liefst bankhangt, nou nee. Volgens zijn zus in Henk een ‘feestnummer’, Henk zelf houdt het op een gezelligheidsdier. Lekker op stap, een terrasje pakken. Hij houdt ook van zingen, van een foxtrotje tot rock ’n roll en polonaise. In zijn vrachtwagen, maar ook met een microfoon op het podium bij op een bruiloft of braderie. Wat hij zoekt? Een leuke, spontane vrouw met humor. 

Henk hoopt dat het lukt. In de afgelopen jaren waarin hij single was, kwam het niet tot een echte verliefdheid. Maar hij heeft behoefte aan een serieuze relatie. ,,Het speelkwartier is voorbij.”

Quote

Het speelkwar­tier is voorbij

Henk (47) uit Boxtel

In deze reeks van Trucker Zoekt Vlam staat elke week een trucker centraal. Op maandag (dit keer op dinsdag in verband met Pasen, red.) bezoekt Gwen van Poorten de kandidaat in kwestie en leren we hem beter kennen. Op woensdag zien we hoe de speeddates tussen de trucker en de potentiële geliefden verlopen. Elke vrijdag is te zien hoe de langere dates gaan én is de grote kentekenceremonie, waarin de trucker de kentekenplaat kiest met de naam van de vrouw met wie hij verder wil. En, niet onbelangrijk, wil zij ook met hem verder?

Na de kennismaking met Henk vandaag, stuurt Gwen morgen vier vrouwen - Nancy (44), Mendy (41), Astrid (53) en Isabel (46) - langs bij de ‘toch wel zenuwachtige’ trucker voor hun speeddates. Zal de ware ertussen zitten?

Bekijk hier alles van seizoen 1 van Trucker Zoekt Vlam.

Volledig scherm
Henk (47) uit Boxtel © Marco De Swart
  1. Warm onthaal voor koningspaar in snikheet India
    Video

    Warm onthaal voor konings­paar in snikheet India

    Koning Willem-Alexander heeft het nieuwe regeringstoestel vandaag zelf naar India gevlogen voor zijn vijfdaagse staatsbezoek, dat morgen begint. De vorst zette de Boeing 737 vanavond zelf aan de grond op het militaire gedeelte van het vliegveld van New Delhi. Na het taxiën was duidelijk zichtbaar dat de koning de cockpit verliet en zich in de cabine bij koningin Máxima voegde. Onderaan de vliegtuigtrap kreeg het paar bloemen op de rode loper en was er een korte Indiase trommel- en dansceremonie.