Trump-video van Lubach YouTube-hit van het jaar

'America first, the Netherlands second': de video van Arjen Lubach, waarmee hij ons land voorstelt aan de kersverse Amerikaanse president Donald Trump is de best bekeken YouTube-video van het jaar in Nederland. Liefst 10,7 miljoen keer werd het satirische filmpje bekeken. Dat blijkt uit gegevens die Google vandaag openbaar heeft gemaakt.

De video werd vervolgens opgepikt door internationale media, waardoor de kijkcijfers een enorme boost kregen. Het zorgt er dan ook voor dat Lubach met zijn hit fier aan de leiding gaat aan in de 'Top 10 meest bekeken YouTube-video's in Nederland van 2017'.

Op gepaste afstand (3,7 miljoen views) volgt op plek 2 Nederlands bekende YouTuber Enzo Knol met de video waarin hij aankondigt dat hij en zijn geliefde vriendin Dee een punt achter hun relatie zetten. Overigens wil het toeval dat het koppel gister bekendmaakte dat het weer helemaal dikke mik is tussen de twee: ,,We zijn weer een compleet stel'', schreeuwen de twee van de daken in een romantisch YouTube-filmpje.

Volledig scherm
Enzo Knol en zijn vriendin Dee van der Zeeuw © AD

Ook verderop in de lijst, op plek 8, staat een video uit een aflevering van het VPRO-programma van Lubach. Het item, waarin presentator Arjen Lubach de concrete plannen van Geert Wilders en de PVV probeert te achterhalen, is door ruim 1,7 miljoen mensen gezien. 

StukTV

Volledig scherm
Zondag met Lubach © AVROTROS

De mannen van StukTV zijn twee keer terug te vinden in de top 10 met afleveringen van het programma Jachtseizoen. Ook de aflevering van #BOOS waarin presentator Tim Hofman een gebroken kaak oploopt na een confrontatie met vastgoedmagnaat Ton Hendriks, is veel bekeken.

De meest bekeken muziekvideo van Nederland van het afgelopen jaar is van Ed Sheeran. De videoclip van zijn hit Shape of You gaat aan kop, gevolgd door Habiba van Boef.

Top 10 best bekeken video’s op YouTube in Nederland
1. Even voorstellen aan Trump – Zondag met Lubach (S06)
2. Het is voorbij
3. “Bedreiger ontmaskeren” Parodie (Ed Sheeran – Shape of You)
4. Tim breekt zijn kaak en Ton Hendriks liegt alles bij elkaar | #BOOS
5. Qucee – Snapking Diss (prod. Keyser Soze)
6. Humberto Tan op de vlucht – Jachtseizoen’16
7. Ouders op de vlucht – Jachtseizoen’16
8. Geert Wilders concreet – Zondag met Lubach (S06)
9. Ideale Schoonzoon’- Fifalosophy Disstrack – FCRoelie feat…
10. Germany second | Neo Magazin Royale mit Jan Böhmermann - ZDFNeo