Volledig scherm
Eva Jinek is nog in de race. © ANP Kippa

Tussenstand Zilveren Televizier-Ster bekend: van Eva tot Linda

Angela Schijf, Jennifer Hoffman en Wendy van Dijk behoren tot de koplopers in de race om de Zilveren Televizier-Ster in de categorie Acteur/ Actrice. Ook André van Duin, Ilse Warringa, Jeroen van Koningsbrugge behoren tot de kanshebbers, net als Lies Visschedijk en Monic Hendrickx.

Dat blijkt uit een eerste tussenstand van de organisatie van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing.

Traditiegetrouw wordt ook een prijs in de categorie Presentatrice toegekend. Daarbij gaat de strijd om RTL-coryfee Linda de Mol, voor haar rol in de spelletjesshow Oh, wat een jaar!, Nicolette Kluijver (Expeditie Robinson) en Chantal Janzen (&Chantal). Wendy van Dijk maakt met haar hoofdrol in Moordvrouw en The Voice of Holland dubbel kans. De NPO is ook goed vertegenwoordigd met Eva Jinek (Jinek), Floortje Dessing (Floortje naar het einde van de wereld), Geraldine Kemper (3 op Reis) en Yvon Jaspers (Onze boerderij).

De televisieprijzen gingen vorig jaar naar Wilfred Genee, Jeroen van Koningsbrugge, Eva Jinek en Angela Schijf.

Voor de Gouden Televizier-Ring zijn nog 25 programma's in de race. Op onder meer Het geheime dagboek van Hendrik Groen, De 12 van Oldenheim en Ilse's veranda kan worden gestemd. De stembus is tot en met 24 september 08.00 uur open.

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (56%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (44%)
11613 stemmen