Tv-journalist Alberto Stegeman wint 240.000 euro bij prestigieus pokertoernooi

updateOnderzoeksjournalist en tv-presentator Alberto Stegeman heeft vrijdagnacht in Amsterdam het prestigieuze pokertoernooi Master Classics of Poker Main Event gewonnen. Hij ging door de winst naar huis met een cheque ter waarde van 240.183 euro. ,,Dit is een jongensdroom!”

Alberto Stegeman maakte gisterennacht indruk in het Holland Casino in Amsterdam. Hij kwam aan de finaletafel te zitten met maar één speler die minder chips had dan hij. Daar kwam echter snel verandering. Stegeman wist diverse spelers uit te schakelen en toen er nog nog maar twee spelers over waren - in pokertermen heads-up -, had hij een ruime voorsprong met het aantal chips. Daarna volgde een bloedstollende strijd tegen de Oostenrijkse Duitser Kilian Kramer.

Stegeman begon de heads up ijzersterk door Kramer een paar keer af te bluffen. Hij kreeg het publiek, dat toch al op zijn hand was, dolenthousiast door ook nog na elke bluf zijn hand te tonen. Iets wat wellicht tactisch niet heel handig was, maar wat wel gewaardeerd werd in de zaal. Toch volgde er nog even tegenslag. Twee pogingen waarbij Kramer all-in ging, werden gewonnen door Duitser. Echter bij de derde poging had Stegeman de betere hand en ging daardoor met de ruim 240.000 euro naar huis.

Lees verder onder de video.

Jongensdroom

In zijn vrije tijd is Stegeman, bekend van onder meer het tv-programma Undercover in Nederland en diverse onthullende documentaires, een verwoed pokeraar. Hij deed op diverse plaatsen in de wereld mee aan toernooien, maar heeft nu een hele grote titel op zijn naam gebracht. Het toernooi in Amsterdam geldt als het belangrijkste pokertoernooi van Nederland. Dit jaar was de 27ste achtereenvolgende keer dat het evenement plaatsvond. Het deelnemersveld bestond uit diverse nationale en internationale toppokeraars.

Stegeman reageerde via Twitter ludiek op zijn verrassende eerste plaats. ,,Avondje kaarten liep een beetje uit de hand. Hoop dat ik slaap kan vatten’’, aldus de journalist/presentator. Na afloop reageerde hij ook inhoudelijk op zijn winst voor de camera bij PokerCity. ,,Dit is een jongensdroom! Het is onwerkelijk. Ik voel heel veel warmte en hulp van iedereen. Mensen hebben me ook wel wat tips gegeven.”

Ook had hij nog een serieuze noot. ,,Poker heeft ook een naam dat het gokken is en er zijn natuurlijk ook heel veel mensen die er aan onderdoor gaan. Maar ik ben een fanaat op pokergebied. Ik praat er heel erg veel over. Maar het is ook echt een sport. En het is wat mensen met heel veel plezier beleven. Het is fantastisch dat geldbedrag. Echt subliem. Maar het is ook ongelooflijk veel eer. Om dit toernooi op die manier te winnen, hoop ik ook dat het voor de poker community helpt.”

Hij verwijst naar Fatima Moreiro de Melo, de voormalig tophockeyster die ook furore maakt als pokerspeler. ,,Fatima doet het al heel erg geweldig. Het zou toch fantastisch zijn als dit een beetje helpt. Dat het weggaat uit het verhaal dat er alleen mensen zijn die met crimineel geld gokken. Het is gewoon een sport. Het is een toernooi waar je eerste kunt worden. Wees er voorzichtig mee, maar dit kan gebeuren.”

Volledig scherm
Alberto Stegeman met het bordje én de cheque als winnaar van het pokertoernooi in Amsterdam. © Pokernews