Volledig scherm
Wendy van Dijk met talenten in The Voice Kids © RTL4

Tv-programma’s verliezen het van zomerse temperaturen

Waar normaal op vrijdagavond veel mensen voor de buis zitten, was dat gisteravond anders. Door het zomerweer zochten veel mensen de buitenlucht op. En dat is goed te zien aan de kijkcijfers. The Voice Kids moest het doen met ‘slechts’ 1,3 miljoen kijkers. Ook het Achtuurjournaal was beduidend minder in trek: daar keken iets meer dan 1,4 miljoen mensen naar.

In de top 25 van best bekeken programma’s van gisteravond staan er niet meer dan drie programma’s tussen die meer dan een miljoen kijkers hebben getrokken. Die cijfers liggen normaal gesproken veel hoger. Als oorzaak ligt dan ook de zomerse temperatuur van gisteren voor de hand.

Het Achtuurjournaal staat met 1.418.000 kijkers op de eerste plek. Daarna volgt The Voice Kids. De talentenjacht was goed voor 1.256.000 nieuwsgierigen. De vier finalisten zijn inmiddels bekend: Sezina, Ralph, Robin en Silver  gaan de strijd met elkaar aan. Astrid Joosten wist de kijkers ook te boeien: zij trok 1,1 miljoen kijkers met haar kennisquiz 2 voor 12

Overige programma’s die het - ondanks het zomerweer - goed deden waren Pauw (842.000) en Veronica Inside (621.000). De talkshow van Margriet van der Linden, M, trok 650.000 kijkers. De presentatrice heeft heel wat kijkcijfers moeten inleveren door het warme weer, want eerder deze week was haar programma nog goed voor meer dan een miljoen kijkers.

Top 5
1. Achtuurjournaal 1.418.000
2. The Voice Kids 1.256.000
3. 2 voor 12 1.101.000
4. Pauw 842.000
5. Goede Tijden, Slechte Tijden 826.000

 1. Beau krijgt geen toestemming voor AZC Inside: ‘Belachelijk’

  Beau krijgt geen toestem­ming voor AZC Inside: ‘Belache­lijk’

  Beau van Erven Dorens (48) keert morgenavond terug met een nieuwe maatschappelijk geëngageerd programma, De Sleutel bij RTL4. Daarin volgt hij vijf daklozen, verdeeld over heel Nederland. ,,Dat gaat nog altijd verder dan televisie maken. Hier kun je met enige hulp al zó veel bereiken. Vergis je niet, het daklozenprobleem in Nederland wordt alleen maar groter”, aldus de presentator die elke avond te zien is met zijn talkshow Beau.
 2. Visuele krachttoer trekt onbegrijpelijk script Bowie-musical recht
  PREMIUM

  Visuele krachttoer trekt onbegrijpe­lijk script Bo­wie-musical recht

  Natuurlijk, de geest van David Bowie zweeft door de zaal. Daarvoor is de grote portretfoto die na de slotscène van Lazarus wordt getoond, niet nodig. De musical eindigt met zijn meest iconische lied Heroes en begint met de song waarin hij – toentertijd nog door vrijwel niemand begrepen – zijn naderende afscheid van de aarde aankondigt. Het is het titelnummer van de voorstelling met als opening de kippenvelregel: Look up here, I’m in heaven.