Jeangu Macrooy.
Volledig scherm
Jeangu Macrooy. © ANP

Twee extra Songfestivalshows op YouTube

Op 12 en 14 mei, de oorspronkelijke data van de halve finales van het verschoven Eurovisiesongfestival, worden shows uitgezonden via YouTube. Tijdens die online-uitzendingen komen alle 41 deelnemers die zouden meedoen voorbij, laat de organisatie vandaag weten.

Op 12 mei komen de landen voorbij die het tegen elkaar zouden opnemen in de eerste halve finale. Ook de Nederlandse inzending Jeangu Macrooy, plus Italië en Duitsland, die al verzekerd waren van een plekje in de grote finale, zijn dan te zien. Op 14 mei is het de beurt aan de overige landen en de resterende landen uit de ‘Big 5', die ook niet hoefden te strijden om een plekje in de finale. Tijdens de twee shows, die op beide dagen om 21.00 uur te zien zijn via YouTube, zijn de liedjes enkel te zien en te horen en is er geen sprake van een competitie.

Eerder werd al bekend dat op 16 mei, de datum van de originele grote finale, het alternatief Eurovision: Europe Shine A Light wordt uitgezonden op televisie. Ook dan worden de deelnemers in de spotlight gezet. De oorspronkelijke presentatoren Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit presenteren de show in het Engels.