Volledig scherm
James Blunt © EPA

Twee vreemden willen nier afstaan aan vader James Blunt

James Blunt kan zijn geluk niet op. De You’re Beautiful-zanger heeft twee potentiële donoren gevonden voor zijn zieke vader. ,,Het zou het mooiste kerstcadeau ooit zijn als een van de twee een match blijkt”, zegt James in de Britse krant The Daily Express.

James zou met alle liefde een van zijn eigen nieren afstaan, maar hij en zijn zus blijken geen match te zijn. In verschillende interviews vertelde de 45-jarige zanger over zijn vader, die een chronische nierziekte heeft. “Hij moet zo snel mogelijk een orgaandonatie ondergaan en staat op een wachtlijst. Ik heb het in interviews over hem gehad en merkwaardig genoeg hebben twee mensen zich gemeld.”

Of een van de twee een match is, weten James en zijn familie nog niet. ,,Het is onvoorstelbaar dat ze dit doen. We blijven positief en hopen op een match.”

De ziekte van vader Charles heeft ervoor gezorgd dat James nog meer waarde aan zijn familie hecht. ,,Je beseft je dat je niet zoveel tijd hebt met een ouder als je zou willen.”

Inspiratie

Blunt levert met zijn nieuwe album Once upon a mind naar eigen zeggen zijn persoonlijkste album ooit af. Het droeve lot van zijn ongeneeslijk zieke vader is voor de Engelse singer-songwriter het motief om tot de kern te komen in zijn songs. Lees hier de recensie.

  1. Honderdplusser Lenie verovert harten bij De Wereld Draait Door

    Honderd­plus­ser Lenie verovert harten bij De Wereld Draait Door

    Gordon trekt voor zijn nieuwe programma 100 Jaar Jong opnieuw op met een groep ouderen, zo vertelde hij vanavond aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door. De presentator gaat op zoek naar het geheim van honderdplussers die nog altijd jong van geest zijn. Voor de gelegenheid had hij Lenie (101) meegenomen naar de studio, die meteen een gooi deed naar de plek van 'tafeldame’, tot hilariteit van de kijker.

Poll

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

  • Eva Cleven (22%)
  • Hugo Kennis (60%)
  • Shary-An Nivillac (18%)
6006 stemmen