Volledig scherm
© Jacqueline de Haas

Tygo Gernandt pakt rol in film over Bokkenrijders

Tygo Gernandt, Peter Faber en Joes Brauers spelen de hoofdrollen in Voor Galg en Rad, een korte film over de legendarische bende van de Bokkenrijders. De trailer van de film, die in de luwte is opgenomen, werd vandaag gelanceerd door Cinesud, een platform dat Limburg als filmgenieke regio wil promoten.

Voor Galg en Rad vertelt over de zestienjarige Thias (Brauers) die halverwege de achttiende eeuw lid is van een bende straatkinderen. Thias is de zoon van Matthias Pont (Gernandt), de kapitein der Bokkenrijders, die is opgepakt en veroordeeld voor vreselijke misdaden. Faber speelt de rol van de lokale schout die op Pont jaagt.

De film van regisseurs Paul Haans en Jeroen Wielheesen is 23 minuten. Het is de bedoeling dat Voor Galg en Rad deze zomer in Limburg in première gaat en daarna op verschillende festivals te zien zal zijn. Het project is grotendeels gefinancierd via crowdfunding.

De regisseurs hopen ooit een speelfilmversie van het verhaal te kunnen maken.

  1. Keihard rennen of stilstaan? Netflix komt met interactief survivalprogramma

    Keihard rennen of stilstaan? Netflix komt met interac­tief survival­pro­gram­ma

    Streamingdienst Netflix komt met acht afleveringen van een survivalprogramma waarin kijkers op interactieve wijze zelf het verloop van hun barre tocht door de wildernis kunnen bepalen. Het gaat om de reeks You vs. Wild van de Britse avonturier en bergbeklimmer Bear Grylls (44). Hij legt alle moeilijke beslissingen letterlijk in de handen van kijkers zoals ‘blijven stilstaan’ of ‘rennen’ en ‘voorzichtig kruipen’ of juist ‘rechtop lopen’.