Volledig scherm
Tygo Gernandt © ANP Kippa

Tygo waarschuwt: show over GHB wordt heftiger

Tygo Gernandt heeft op Radio 538 in Evers Staat Op gereageerd op de bakken met kritiek die dinsdag volgden na de tweede aflevering van zijn EO-programma Tygo in de GHB. In de aflevering was te zien hoe drie GHB-gebruikers onder invloed van de drug in de auto stapten en door woonwijken scheurden.

,,We maken het programma met de GHB'ers, niet over de GHB'ers. Dan maak je dit soort dingen ook mee", verklaart de acteur. ,,Ik begrijp dat Veilig Verkeer Nederland hier moeilijk over doet, maar ze hebben nog niet alle afleveringen gezien. We komen hier later op terug en dan zal je zien hoe de politie hiermee omgaat, hoe wij hiermee omgaan."

Gernandt hoopt met het programma duidelijk te maken hoe gevaarlijk de drug is. ,,Mensen gaan onder invloed van GHB in het verkeer, dat moeten we tegengaan. Daarom maak ik deze documentaire. Om te laten zien: dit kan gewoon niet." Tygo benadrukt ook dat er geen cameraman in de auto zat en dat er dus niemand van de crew gevaar heeft gelopen. ,,We hebben een camera in de auto opgehangen. Er zat niemand bij."

Tot slot waarschuwt Tygo dat het ‘alleen maar heftiger’ wordt naarmate het programma vordert. ,,Ik heb dingen gezien... je slaat steil achterover. Het is te bizar wat deze drug met je doet.”

  1. Dit meisje (6) wordt het ‘mooiste kind ter wereld’ genoemd: ‘Ik ben sprakeloos’

    Dit meisje (6) wordt het ‘mooiste kind ter wereld’ genoemd: ‘Ik ben sprakeloos’

    Het leven van een 6-jarig Russisch meisje is in korte tijd volledig veranderd. Alina Yakupova werd door haar volgers uitgeroepen tot ‘mooiste kind ter wereld’, waarna diverse media het verhaal oppikten. Het resultaat laat zich raden: Yakupova wist in geen tijd meer dan 22.000 volgers te verzamelen op Instagram en intussen is ze vastberaden door te groeien tot één van de meest gevraagde kindmodellen ter wereld.