U2 neemt videoclip op in Amsterdamse Gashouder

VideoRockband U2 neemt momenteel een nieuwe videoclip op in Amsterdam. In de Gashouder, onderdeel van de Westergasfabriek, is de Ierse band sinds het einde van de middag bezig met opnames. 

Alle bandleden – Bono, The Edge, Adam Clayton en Larry Mullen – zijn aanwezig. De formatie landde halverwege de middag met zijn eigen vliegtuig op Schiphol. U2 is in ons land voor twee concerten in de Amsterdam morgen en overmorgen. Voor welk nummer de beelden bedoeld zijn is niet duidelijk. U2 is al enige tijd bezig met afmaken van het album Songs of Experience. Daarop komt in elk geval de song The Little Things That Give You Away, die de band deze dagen af en toe live speelt tijdens de Joshua Tree-tournee. 

Bono, The Edge, Adam Clayton en Larry Mullen werden bij de Gashouder opgewacht door een grote groep fans die vervolgens beelden van hun helden op sociale media zetten. Bono nam de tijd om met een enkeling een kort praatje te maken. De bandleden gaven een paar handtekeningen en stonden een handvol selfies toe. 

Er waren ook circa tweehonderd figuranten ingehuurd. Die woonden, aldus één van de aanwezigen, een optreden bij dat werd geregistreerd. Mogelijk worden die beelden gebruikt voor de clip.

Volledig scherm
© Rink Hof (111305)
Volledig scherm
© Rink Hof (111305)
Volledig scherm
© Rink Hof (111305)
Volledig scherm
© Photo News
  1. Anouk zorgt voor verrassing tijdens RTL-weerbericht over officiële begin lente
    video

    Anouk zorgt voor verrassing tijdens RTL-weerbericht over officiële begin lente

    Rockzangeres Anouk (42) heeft vanavond tijdens het RTL Weerbericht voor een verrassing gezorgd door, op de dag dat de lente officieel begint, haar nieuwe single 'Lente' te zingen. ,,Ik heb zo lang op jou gewacht... Het is hier zonder jou zo kil en grauw. Alles komt tot leven. Lente ik hou zoveel van jou...'', aldus Anouk tegen een achtergrond van vrolijke voorjaarsbloeiers. Haar optreden werd op sociale media getrakteerd op overwegend lovende reacties.