'Ultieme popsensatie' K-otic keert na 15 jaar terug

VideoDe Nederlandse popgroep K-otic wordt na vijftien jaar uit de spotlights te zijn geweest nieuw leven in geblazen. De zeven zangers en zangeressen uit de band komen voor één keer terug. ,,We gaan nog één keer terug in de tijd", verklapt Anna Speller. Alleen de crowdfunding wil nog niet erg vlotten.

Volledig scherm
Sita Vermeulens stapte in 2001 uit de groep. © anp

Welke band? Precies ja: K-otic. Maandenlang zocht het televisieprogramma Starmaker in 2001 naar de ultieme popsensatie. Voor de camera's in het voormalige Big Brother huis werden zeven jongeren verzameld en klaargestoomd om de bühne op te gaan. Na drie maanden was K-otic het resultaat.    

Hun single 'Damn I think I love You' kwam binnen op nummer één en verkocht meer dan 100.000 exemplaren. Hun debuutalbum Bulletproof kwam werd met bijna 240.000 verkochte exemplaren dubbel platina en het best verkochte album van dat jaar. De band besloot in 2003 de stekker uit het avontuur te trekken vanwege afnemend succes.

Poll

De Nederlandse popgroep K-otic keert na vijftien jaar terug. Fijn of beter van niet?

  • Goed idee (43%)
  • Geen goed idee (57%)
3237 stemmen

Andere boeg
In een filmpje maakt de groep duidelijk dat ze van verschillende kanten de vraag hebben gekregen om weer bij elkaar te komen. Hoewel het jaren geleden is, reageerden ze allemaal enthousiast. Inclusief Sita Vermeulen, die de groep in 2001 verliet.

Omdat de popgroep geen management meer heeft, hebben ze besloten het over een andere boeg te gooien. Er is een crowdfunding opgezet, om genoeg geld te verzamelen voor een concert op 10 december 2016. ,,We gaan dit met elkaar doen. Dit wordt nog één keer een te gek concert."

Binnen een maand willen de K-oticers 25.000 euro inzamelen. De teller staat vrijdag slechts op een luttele 3000 euro en het is nog maar de vraag of het überhaupt gaat lukken.

Als voorproefje zijn Anna, Bart, Bouchra, Martijn, Rachel, Sita en Stefan zondagavond te gast bij 'Carlo's TV Café'.

Geheugensteuntje nodig? Met deze hit brak K-otic vijftien jaar geleden door:

Poll

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

  • Jan Smit & John de Bever - Wij zijn Nederland (54%)
  • Maan - Ik kom eraan (15%)
  • André Hazes - Wij zijn Oranje (19%)
  • Claudia de Breij - Zie die Leeuwinnen (7%)
  • Bureau Sport - 11 Voetbalvrouwen (4%)
21118 stemmen