Uniek: Duncan Laurence grootste kanshebber bij wedkantoren

Duncan Laurence maakt volgens grote wedkantoren Unibet en 888Sport het meeste kans om het Eurovisiesongfestival te winnen. ,,Dat heb ik nog nooit meegemaakt in de jaren dat ik het festival versla’’, reageert Songfestivalkenner Stefan Raatgever.

Volledig scherm
Duncan Laurence. © DWDD

De voorspellingen tot nu toe zien er bijzonder goed uit voor Duncan Laurence. De jonge zanger, die bekend werd door zijn deelname aan The Voice of Holland, maakte gisteravond in De Wereld Draait Door het nummer bekend waarmee hij Nederland vertegenwoordigt op het muziekspektakel.  Het nummer, getiteld Arcade , viel direct in de smaak bij de bookmakers. Duncan Laurence steeg flink op hun lijstje met kanshebbers. Bij Unibet een 888Sport staat hij eerste (en levert een ingezette euro, 4,5 euro op). Als we kijken naar alle wedkantoren dan komt Duncan gemiddeld uit op de tweede plaats. Haalt Duncan die score werkelijk zou halen, dan zou dat de beste prestatie zijn sinds 2014, toen de Common Linnets als tweede eindigden.

Songfestivalkenner Stefan Raatgever reageert: ,,Ik heb dit nog nooit meegemaakt in de jaren dat ik het songfestival versla.’’ Toch waarschuwt Raatgever dat er nog van alles kan veranderen. Rusland en Zweden maken namelijk dit weekend bekend met welk nummer zij naar het Songfestival gaan. Er wordt veel verwacht van die twee landen. Zo stuurt Rusland de nummer drie uit 2016. ,,Als Duncan Laurence maandag nog steeds zo hoog staat, zegt het pas écht iets’’, aldus Raatgever.

Quote

Als Duncan Laurence maandag nog steeds zo hoog staat, zegt het pas echt iets

Stefan Raatgever
Volledig scherm
© 888SportHij kijkt er in ieder geval niet raar van op als Duncan Laurence in de top tien eindigt in de liedjescompetitie.  De hoge noteringen bij de bookmakers zouden dat vermoeden kunnen bevestigen. ,,Ik zie hem dat wel halen’’, vervolgt hij. Dan moet echter wel alles kloppen: ,,Als de podiumact niet deugt, kun je met een goed liedje ook nog heel matig eindigen.’’

Unaniem

Volgens Eric van Stade, algemeen directeur van Avrotros en lid van de selectiecommissie werd unaniem voor Duncan Laurence gekozen. ,,We werden van onze stoel geblazen door deze song. Het is zo krachtig dat we unaniem hebben besloten dat Duncan onze man is’’, liet hij in januari weten. ,,Duncan heeft de persoonlijkheid die bij zo’n groot avontuur hoort. Zijn prioriteiten liggen altijd bij de muziek. Duncan is heel bijzonder. Wat hij schrijft is heel erg internationaal. Het is authentiek.’’

Het Eurovisie Songfestival wordt dit jaar voor de 64ste keer gehouden, dit keer in Israël. De voorrondes zijn op dinsdag 14 en donderdag 16 mei, de finale is zaterdag 18 mei. De 24-jarige Duncan komt uit in de tweede halve finale in Tel Aviv.

Volledig scherm
© Unibet

Kijk hier naar een interview met Duncan: