Volledig scherm
© Utopiatv

Utopianen kondigen hongerstaking aan en binden zich vast in kou

UpdateDe inwoners van Utopia willen niet stoppen en zijn daarom op zoek naar een alternatief. In een video die vanmiddag op de website van het realityprogramma verscheen, doen de 15 Utopianen een dringende oproep om Utopia voort te zetten op een ander terrein. Utopiaan Madilia heeft voor morgen een hongerstaking aangekondigd.

,,We willen graag twee hectare grond, waar we helemaal opnieuw zouden kunnen beginnen en de ideale samenleving voort kunnen zetten. Dus ken jij iemand met twee hectare grond, mail dan naar inwoners@talpa.tv'', luidt de videoboodschap van onder meer inwoner van het eerste uur Billy Bakker. 

SBS6 maakte donderdag bekend dat Utopia 1 juni 2018 noodgedwongen stopt, omdat het huurcontract voor het terrein bij Laren niet wordt verlengd.

Petitie

De petitie Utopia moet blijven is de afgelopen dagen door ruim 14.000 medestanders ondertekend. In Utopia worden inmiddels allerlei acties bedacht om aandacht te vragen voor de petitie en meer handtekeningen te verzamelen. Zo werd idealist René (38) buiten aan een bankje bij het bord 'Ik blijf hier' vastgebonden. Rond 16.00 uur werd hij na drieënhalve uur afzien bevrijd.

Beautyvlogger en docent Madilia (29) is van plan om morgen in hongerstaking te gaan. Voor vijfduizend handtekeningen zal ze een dag niets eten.

Utopia begon op 31 december 2013. Het doel was in één jaar een ideale maatschappij te creëren. Die klus duurde heel wat langer, want op dit moment loopt het programma bijna vier jaar.

Volledig scherm
Madilia © Utopiatv

poll

Moet Utopia sluiten?

  • Ja, het heeft lang geduurd (79%)
  • Nee, ik kijk er graag naar (21%)
46352 stemmen
Volledig scherm
© Utopiatv