Volledig scherm
© epa

Utopianen willen naar huis na 'achtbaan van emoties'

UtopiaLindy en Harold zagen het dit weekend helemaal niet meer zitten in de realityshow Utopia. De twee wilden direct naar huis. Harold bleef uiteindelijk nadat hij vannacht bij zinnen werd gebracht door zijn vrouw. Die stond met een megafoon aan het hek om haar man moed in te spreken. 'Het is een enorme psychologische rollercoaster waar die mensen doorheen gaan', aldus John de Mol, het brein achter Utopia.

Volledig scherm
© Utopiatv
Volledig scherm
© Utopiatv

'Afgelopen weekend was het meest bizarre weekend dat ik ooit heb meegemaakt in een realityprogramma', vertelt John de Mol aan de Telegraaf. 'Zaterdagavond grepen de bewoners naar flessen wijn, die ze hadden ingeslagen, met alle emotionele erupties van dien'.

De 38-jarige Harrold was er helemaal klaar mee en stond een dag later bij het hek om direct te vertrekken. Hij hoefde geen psycholoog te spreken en een bedenktijd van 24 uur in te lassen, zoals de Utopia-regels voorschrijven.

Contact verboden
De vrouw van Harold vernam via de livestream dat haar man het terrein wilde verlaten en snelde naar het hek rondom Utopia. Daar schreeuwde zij Harold afgelopen nacht bemoedigende woorden toe, als: 'Blijf in Utopia, houd vol en geef niet op'. Daarop besloot Harold toch maar te blijven.

Theoretisch gezien is contact met familie en vrienden uit den boze. De Utopiaan zou dus uit de 'samenleving' gezet kunnen worden, maar John de Mol strijkt in dit geval graag met de hand over zijn hart. Want eigenlijk heeft de vrouw van Harold de regels overtreden en niet Harold zelf. Het lot van Harold ligt nu handen van de programmamakers die gaan vergaderen over de kwestie.

'Psychologische rollercoaster'
'Het doet toch iets met mensen', verklaart De Mol over het psychologische aspect van het tv-experiment. 'Iets wat wij aan de buitenkant echt niet kunnen voorstellen. Het is een enorme psychologische rollercoaster waar die mensen doorheen gaan. Daar horen dit soort uitspattingen kennelijk bij.'

Ook Lindy zat er helemaal doorheen en wilde volgens de Telegraaf naar huis. Wellicht kan de 23-jarige schone uit Gelderland opgevrolijkt worden door het gegeven dat ze vandaag is uitgeroepen tot meest geliefde inwoner. Dat blijkt uit een peiling op de website van Utopia. Hakim en Billy zijn het minst populair onder fans van Utopia.