Stefania Liberakakis.
Volledig scherm
Stefania Liberakakis. © YouTube

Utrechtse Stefania voor Griekenland naar Songfestival: Ik tril nog steeds

De Griekse inzending voor het Eurovisie Songfestival heeft een Nederlands tintje. De Utrechtse Stefania Liberakakis gaat voor Griekenland meedoen aan het liedjesfestijn in Rotterdam, maakte de Griekse publieke omroep  bekend.

De Utrechtse Stefania Liberakakis weet nog niet helemaal wat haar overkomt nu ze officieel is aangewezen als de Griekse inzending voor het Eurovisiesongfestival. De Nederlands-Griekse zangeres is ‘helemaal flabbergasted’, zo vertelde ze dinsdagochtend in het NOS Radio 1 Journaal.

,,Ik weet echt niet wat er allemaal aan de hand is. Ik heb echt zoveel lieve berichten gekregen”, aldus de 17-jarige Stefania. ,,Ik ben echt vannacht pas om vier uur gaan slapen omdat ik helemaal aan het trillen was, en nog steeds. Ik ga zo naar een ochtendshow en daarna ga ik weer wat doen. Ik weet echt niet wat er allemaal gebeurt. Ik geniet er heel erg van.”

Geen invloed

Op 14 mei komt Stefania uit in de tweede halve finale van het songfestival. Nederlandse stemmers hebben daar geen invloed op, zij mogen meestemmen tijdens de eerste halve finale.

De Nederlands-Griekse zangeres doet mee met haar nummer Supergirl, een uptempo popliedje met invloeden van typisch Griekse muziek. Zelf kan ze haar deelname aan het Songfestival nog amper geloven. ,,Het klinkt cliché, maar het is oprecht een droom die uitkomt’’, zegt Stefania. ,,Ik kijk elk jaar naar het Eurovisie Songfestival en het gaat ieder jaar weer door m’n hoofd hoe vet het zou zijn om daar zelf te staan. Dat de Griekse omroep mij nu heeft benaderd om mijn land te vertegenwoordigen, is echt te gek.’’

De 17-jarige Stefania werd bekend door haar deelname aan The Voice Kids. In 2016 deed ze mee aan het Junior Eurovisiesongfestival en vertegenwoordigde ze Nederland met de meidengroep Kisses. Naast zangeres is ze ook actrice (Brugklas en De club van lelijke kinderen) en heeft ze een eigen YouTube-kanaal met meer dan 50.000 abonnees. Ahoy Rotterdam is voor haar geen onbekend terrein. Ze stond er vier keer eerder op het podium voor een gastoptreden tijdens de uitverkochte jubileumconcerten van Kinderen voor Kinderen.

Het songfestival krijgt na Jeangu Macrooy en Stefania mogelijk nog meer Nederlandse deelnemers. Voor Letland is zangeres Annna in de race en zangeres Iva doet mee aan de IJslandse nationale finale.

In dit fragment vertelt Stefania waarom juist zij uitkomt voor Griekenland: