Fotograaf: BrunoPress/David Heukers
Volledig scherm
Fotograaf: BrunoPress/David Heukers © Brunopress

Vader en zoon Scholten van Aschat winnen Italiaanse prijs

Vader en zoon Gijs en Reinout Scholten van Aschat zijn samen in de prijzen gevallen voor hun rollen in de film Zee van Tijd. Zij werden allebei bekroond voor hun acteerprestatie op het Milan International Film Festival (MIFF). Gijs won de prijs voor beste acteur, Reinout voor beste mannelijke bijrol.

 1. Bohemian Rhapsody voor 19de keer op 1 in Top 2000, Coldplay stijgt naar plek 5
  86

  Bohemian Rhapsody voor 19de keer op 1 in Top 2000, Coldplay stijgt naar plek 5

  Queen staat dit jaar voor de negentiende keer met Bohemian Rhapsody bovenaan de Top 2000 van NPO Radio 2. Danny Vera, in 2020 nog de nummer 1, is net als vorig jaar met Roller Coaster te vinden op de tweede plaats. De top drie wordt gecompleteerd door de Eagles met Hotel California. Dat werd vanmiddag door Ruud de Wild onthuld in het Top 2000 Café in Beeld & Geluid in Hilversum. Coldplay is met Fix You van de elfde naar de vijfde plek gestegen.
 2. Sterk geacteerd rouwverwerkingsdrama Zee van Tijd gaat steeds kunstmatiger aanvoelen
  Play
  recensie

  Sterk geacteerd rouwverwer­kings­dra­ma Zee van Tijd gaat steeds kunstmati­ger aanvoelen

  Wanneer is er bij een film over rouwverwerking sprake van melodrama? Bij hoeveel huilbuien? En als rouw juist meer in stilte plaatsvindt en emoties minder expliciet worden geuit, heeft het dan nog zin er een film over te maken? Zee van Tijd, die het afgelopen Nederlands Film Festival opende en vanaf donderdag overal gaat draaien, worstelt dusdanig voelbaar met deze vragen – tandje terug, tandje erbij – dat het de kijkervaring een beetje in de weg zit.