Volledig scherm
Meghan Markle © AFP

Vader Meghan Markle hoopt dat Queen bemiddelt in ruzie met zijn dochter

Thomas Markle heeft op televisie zijn dochter Meghan, de vrouw van de Britse prins Harry, gesmeekt om contact op te nemen. Hij hoopt dat koningin Elizabeth zijn familieproblemen oplost. ,,Please, alle families, koninklijk of niet, horen met kerst samen te zijn.”

Volledig scherm
Thomas Markle © REUTERS

Thomas Markle probeert dagelijks contact te krijgen met zijn dochter, die hij niet meer gesproken heeft sinds afgelopen mei. Toen stapte de voormalig actrice in het huwelijksbootje met de Britse prins. De kersverse hertogin van Sussex en haar vader liggen met elkaar overhoop omdat Thomas in de voorbereidingen voor het huwelijk zijn verhaal aan paparazzi verkocht. Zij verbrak al het contact, en zo heeft hij zijn schoonzoon nooit ontmoet.

Maar hij is er zeker van dat ze hun ruzie kunnen bijleggen, eventueel zelfs met bemiddeling van koningin Elizabeth. ,,Ik zou het op prijs stellen als ze iets kan doen en ik zou toch zeggen dat zij familieproblemen wil oplossen", zei Thomas Markle vanochtend in een exclusief tv-interview bij Good Morning Britain. ,,Alle families, koninklijk of niet, zijn hetzelfde en ze zouden bij elkaar moeten zijn. Zeker rond de feestdagen.”

Grootvader

Presentator Piers Morgan vroeg zich af of Thomas Markle snapt dat Meghans leven ingrijpend is veranderd. Ze woont in een paleis, is getrouwd met een prins en brengt kerst door met de Queen. ,,Ja, maar er moet iets mogelijk zijn. Ik ben haar vader. Ik word de grootvader van hun kind.”

Markle hoopt dat, als bemiddeling van Elizabeth niet helpt, de geboorte van zijn kleinkind de verhoudingen kan veranderen. ,,Ik denk dat ze een geweldige moeder zal zijn en ze er wat zachter van wordt. Dat we weer contact krijgen", zegt hij in het interview. ,,Ik hoop dat alles goed met haar gaat en ze een prachtige baby produceert. Ik hoop dat ik een kleine Meghan of Harry mag zien.”

Kensington Palace heeft nog niet gereageerd op het interview.