Volledig scherm
Nicolette van Dam © Brunopress

Vader Nicolette van Dam slachtoffer van brute overval

UpdateRené van Dam, de 61-jarige vader van presentatrice Nicolette van Dam (34), is afgelopen woensdag slachtoffer geworden van een brute overval in zijn woonplaats Amsterdam. Daarbij liep hij zwaar lichamelijk letsel op. Nicolette laat in een verklaring namens haar familie weten ‘er kapot van te zijn'.

Voor de overval, die plaatsvond aan de Apollolaan bij het Hilton Hotel, zijn volgens het Openbaar Ministerie twee verdachten van 17 en 21 jaar oud opgepakt. Omdat zij het horloge van Van Dam - die volgens zijn dochter ‘op brute en zeer gewelddadige wijze is beroofd - probeerden buit te maken, zijn zij aangehouden op verdenking van diefstal met geweld. De mannen zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris en zitten de komende twee weken vast.

De familie Van Dam wordt naar eigen zeggen ‘erg goed’ bijgestaan door de Amsterdamse politie. ,,We blijven positief en hopen op een spoedig en volledig herstel. Wij zijn een sterke familie en focussen ons daarop.’’ Volgens De Telegraaf heeft René van Dam verwondingen aan zijn kaken en gebit en wordt hij vandaag geopereerd. 

In 1979 nam Van Dam de slagerij van zijn vader over, die later overging in een traiteur aan de Cornelis Schuytstraat en daarna een brasserie werd. In 2013 namen Nicolette en haar broer Sebastiaan de zaak over.