Volledig scherm
Frans Duijts © Foto ANP

Vader van Frans Duijts overleden

Volkszanger Frans Duijts heeft gisteravond afscheid moeten nemen van zijn vader Chris Duijts (68). 'Gisteravond om 22:35 uur is mijn vader rustig ingeslapen in het bijzijn van zijn geliefde gezin', schrijft de aangeslagen zanger op Instagram. 

,,We zijn erg verdrietig en terneergeslagen nu mijn beste vriend en grootste fan er niet meer is. De band met mijn vader was erg bijzonder. Hij was mijn maatje en mijn voorbeeld. Samen met mijn gezin en familie gaan we dit grote verlies verwerken en een plekje geven. Ik hoop dat iedereen ons daarin de komende tijd de rust en ruimte gunt."

De vader van Frans (39), die net als zijn zoon werkzaam was bij het familiebedrijf Duijts Sloopwerken, ging vaak met zijn zoon mee naar optredens. 

Zijn ouders kwamen in het nieuws toen zij in 2013 thuis werden overvallen. De vader van Frans kreeg zelfs een pistool tegen zijn hoofd. Uiteindelijk gingen de verdachten ervandoor met een horloge en een portemonnee, in een gestolen BMW. De auto sloeg over de kop. De politie hield het viertal nog diezelfde nacht aan. De overvallers, vier mannen uit Tiel, zijn veroordeeld tot vier jaar cel