Van bingo naar zingo: zanger Tim Akkerman gaat nog even door als quizmaster

Toen The Passion niet doorging, verzon Tim Akkerman - die Jezus zou spelen - iets anders om zich mee bezig te houden. Online organiseerde hij bingo-avonden én met succes. Maar hij blijft muzikant, dus tovert hij het format om tot zingo. Niet langer met cijfertjes, maar liedjes.

Eerder vertelde Akkerman al over het succes van de bingo-avonden. ,,Ja, echt, ik lig in een deuk. Ik zou één sessie doen, maar ik kreeg zoveel reacties. We hebben er nu vier, verdeeld over de woensdag- én donderdagavond, maar misschien moet ik er nog een avondje aan vastplakken.” 

Hij blijft natuurlijk een zanger, dus stort Akkerman zich nu op een muzikale variant van het gezelschapsspelletje. Vanaf vrijdag speelt hij niet langer bingo, maar zingo. Daarin zingt de singer/songwriter diverse bekende nummers en op de speelkaarten staan titels van bekende hits. Toch moet mensen niet denken dat Akkerman zich omschoolt tot quizmaster: ,,Dit is een geintje, hoor", zegt hij over zijn tijdelijke project.

Akkerman (39) werd bekend als leadzanger en gitarist van de Haagse band Di-rect, die hij in 2009 verliet. Daarna ging hij solo verder.

Tim Akkerman als quizmaster.
Volledig scherm
Tim Akkerman als quizmaster. © ANP