Volledig scherm
© ANP Kippa

Van Dik Hout lanceert nieuwe single

Van Dik Hout heeft vandaag een nieuwe single gelanceerd. Eén nacht eeuwigheid is vanaf vandaag beschikbaar via streamingdiensten en op vinyl. De single was op NPO Radio 2 voor het eerst te horen.

Het nieuwe nummer vormt de aftrap van een jubileumjaar. Ter gelegenheid van de 25ste verjaardag gaat Van Dik Hout in mei weer een aantal concerten geven in Den Haag, Groningen, Utrecht en Eindhoven. De kaartverkoop voor de shows gaat zaterdag van start.

Zanger Martin Buitenhuis kondigde vorige jaar al aan dat Van Dik Hout werkt aan nieuw materiaal. De laatste plaat van de groep dateert uit 2014.
De band ontstond al in de jaren tachtig, toen Buitenhuis met een aantal schoolvrienden een band oprichtte. Maar begin jaren negentig schakelde de groep over van Engelstalige covers naar eigen Nederlandstalig werk. De grote doorbraak kwam in 1994, toen de single Stil in mij drie maanden hoog in de hitlijsten stond.

  1. Stylist Chiel Harten in elkaar geslagen en beroofd

    Stylist Chiel Harten in elkaar geslagen en beroofd

    De Rotterdamse tv-persoonlijkheid Chiel Harten is gisterochtend in Amsterdam mishandeld en beroofd. Chiel deelt een foto van zijn gehavende gezicht en doet in een uitgebreid bericht op Facebook zijn verhaal. Hij hoopt daarmee massaal aandacht te creëren voor dit soort gebeurtenissen. ‘Mijn maatje probeerde de vier jongens nog aan de kant te duwen, op dat moment renden ze lachend weg en riepen ze: ‘GAYS EASY!’’, zo schrijft Chiel, die nu met een hersenschudding en een gebroken neus kampt.
  2. Vader Anna Nooshin overleden: Ik had gehoopt je nog een keer te zien

    Vader Anna Nooshin overleden: Ik had gehoopt je nog een keer te zien

    Anna Nooshin heeft gisteren in een emotioneel bericht op Instagram laten weten dat haar vader is overleden. De 32-jarige vlogster wist dat er een dag zou komen dat hij haar zou verlaten, maar nu het moment daar echt is heeft ze het er moeilijk mee. ‘Toch had ik stiekem gehoopt je nog een keer te mogen zien of te vasthouden. Ondanks het verleden en de afstand tussen ons besef ik me nu hoeveel ik op je lijk, hoeveel ik je heb gemist en hoeveel ik je nog ga missen.’