Volledig scherm
Matthijs van Nieuwkerk. © ANP Kippa

Van Nieuwkerk ‘ziet redenen’ om in het voorjaar te stoppen met DWDD

UpdateMatthijs van Nieuwkerk sluit niet uit dat hij volgend jaar stopt met De Wereld Draait Door. Dat zegt de presentator in het gloednieuwe septembernummer van het blad LINDA. ,,Ik heb het idee dat zoals er destijds een aantal redenen waren om bij DWDD te blijven, er nu een aantal redenen zijn om er in het voorjaar mee te stoppen.”

Fans van Van Nieuwkerk hoeven zich nog even geen zorgen te maken: de presentator is meer dan klaar voor het vijftiende seizoen van de succesvolle talkshow dat op 2 september begint. Maar met de kennis dat zijn contract in 2020 afloopt, blijkt nu dat Van Nieuwkerk overweegt te stoppen met De Wereld Draait Door. ,,Maar ik wik en weeg altijd, dat doe ik nu ook en ik heb het idee dat zoals er destijds een aantal redenen waren om bij DWDD te blijven, er nu een aantal redenen zijn om er in het voorjaar mee te stoppen", legt hij uit.

Mocht Van Nieuwkerk écht stoppen met de presentatie van het programma - ‘vijftien jaar is ook een mooie tijd, niet?’, dan weet hij in elk geval wat hij wil gaan doen.,,Het belangrijkste is dat ik straks nog iets anders wil in mijn leven. Nieuwe horizon.”  En dat betekent niet dat hij met pensioen gaat. Sterker nog, daar wil Van Nieuwkerk (58) niet aan denken. ,,Ben je betoeterd. Ik heb echt geen idee”, reageert de presentator. Hij oppert misschien een tijdje in Parijs te gaan wonen, wellicht een bootje te kopen of een reis te maken. Maar ook werken komt aan bod: ,,Misschien iets bij de publieke omroep, misschien naar de commerciëlen. Chasing wild horses.”

BNNVARA heeft vandaag in een korte reactie gereageerd op de uitspraken van Van Nieuwkerk. ,,We hopen dat Matthijs mooie dingen voor ons blijft maken", laat een woordvoerder weten. ,,DWDD is in de afgelopen vijftien jaar uitgegroeid tot een topprogramma dat minstens nog zo lang mee kan.”

Scenario's

Het is overigens al langer onderwerp van gesprek: waar gaan Matthijs van Nieuwkerk en Eva Jinek heen, nu duidelijk wordt dat er veranderingen op komst zijn? Zo heeft Eva Jinek toegegeven klaar te zijn met de late avond en zou Matthijs van Nieuwkerk ernstig flirten met een overstap naar RTL.  De presentator zou er vermoedelijk financieel op achteruit gaan als hij een nieuw contract sluit omdat zijn salaris, naar verluidt meer dan een half miljoen per jaar, dan moet worden teruggeschroefd naar het ‘NPO-plafond’ van 194.000 euro per jaar.

Deze website schetste op basis van gesprekken met ingewijden een aantal scenario's

 1. Liefdesverdriet Thomas verdwijnt als sneeuw voor de zon tijdens intieme date
  Temptation Island

  Liefdesver­driet Thomas verdwijnt als sneeuw voor de zon tijdens intieme date

  Het was de kijkers van Temptation Island al duidelijk dat Yasmin helemaal klaar was met Thomas, maar vandaag moest Thomas daar zelf nog met zijn eigen ogen achter komen. Net nadat hij wakker was, ging het fotolijstje af waarin hij te zien kreeg hoe zijn vriendin met verleider Stuwey zoende. Dat leek in eerste instantie als een mokerslag binnen te komen, maar tijdens zijn date met Daniëlle was hij het voorval alweer vergeten en kon hij zijn handen niet van haar af houden.
 2. Kim Kardashian onder vuur omdat ze dochter Chicago (1 jaar) met slang laat spelen

  Kim Kardashian onder vuur omdat ze dochter Chicago (1 jaar) met slang laat spelen

  Een nieuw filmpje van realityster Kim Kardashian zorgt voor heel wat beroering op sociale media. Dochtertje Chicago (19 maanden oud) heeft een korenslang om haar nek en houdt kop en staart in haar handjes vast. Het meisje geniet en maakt dat ook duidelijk met wilde handbewegingen. Kim is duidelijk trots op haar dochtertje, en schreef bij het filmpje: ,,Mijn moedige meisje”, maar niet iedereen is zo blij met de beelden.
 3. Wist Naomi Campbell van Epsteins misdaden? Model verdedigt zichzelf in opvallende video
  video

  Wist Naomi Campbell van Epsteins misdaden? Model verdedigt zichzelf in opvallende video

  Dat het Britse supermodel Naomi Campbell (49) een prestigieuze prijs voor haar liefdadigheidswerk krijg uitgereikt, valt niet bij iedereen in goede aarde. De Britse krant Mail on Sunday vraagt zich bijvoorbeeld af hoe het kan dat iemand die graag in het gezelschap van ‘twijfelachtige figuren’ - zoals Jeffrey Epstein, Harvey Weinstein en Kevin Spacey - gezien wordt, een humanitaire award krijgt. Campbell bijt nu in een opvallende video van zich af.