Volledig scherm
Toy Story 4 zal ook na verloop van tijd op Disney+ verschijnen. © AP

Vanaf vandaag is Disney+ gratis te proberen in Nederland

De streamingdienst Disney+, die op 12 november officieel met uitzenden begint, is met ingang van vandaag in Nederland gratis te testen. Nederland is het eerste land dat toegang krijgt tot een deel van het aanbod van de abonneezender van Disney die de concurrentiestrijd met vooral Netflix wil aangaan.

Het amusementsconcern biedt deze exclusieve mogelijkheid aan om het platform te testen dat op 12 november in Amerika, Canada en Nederland officieel wordt gelanceerd. Twee maanden lang krijgen de aangemelde Nederlandse kijkers toegang tot een selectie van speelfilms en televisieseries die later ook op Disney+ te zien zullen zijn. Het betreft producties uit de collectie van The Walt Disney Company-merken Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic.

Tijdens de proefperiode krijgt het publiek direct toegang tot de volgende Disney+ functies: films en series zonder reclame, met vier streams tegelijkertijd, voor zeven verschillende profielen en met de mogelijkheid onbeperkt te downloaden. Abonnees kunnen zogenoemde Kids-profielen instellen waardoor kinderen eenvoudig kunnen navigeren in een op leeftijd geënt programma-aanbod

Star Wars-reeks

De Disney+-proefperiode wordt op verschillende mobiele apparaten en televisietoestellen ondersteund, waaronder mediaplayers, smart-tv’s en gaming consoles. Meer informatie over het aanmelden voor de proefperiode is te vinden op Disneyplus.nl.

Na de lancering op 12 november zullen nog meer opties beschikbaar zijn. Abonnees betalen na de proefperiode 6,99 euro per maand of 69,99 euro per jaar.

In het eerste jaar zal Disney+ meer dan 25 eigen televisieseries en tien nieuwe speelfilms en documentaires uitzenden, waaronder de op de Star Wars-reeks gebaseerde serie The Mandalorian van Jon Favrea en Lady en de Vagebond, een nieuwe uitvoering van de tijdloze animatieklassieker uit 1955.

Na verloop van tijd worden ook de films Captain Marvel, Avengers: Endgame, Aladdin, Toy Story 4, The Lion King, Maleficent: 2, Frozen 2 en Star Wars: The Rise of Skywalker exclusief op Disney+ vertoond.

Kijk naar De Ochtend Show to go waar de streamingoorlog werd besproken:

Poll

Wie gaat The Voice of Holland winnen?

Wie gaat The Voice of Holland winnen?

  • Stef (8%)
  • Daphne (6%)
  • Sophia (50%)
  • Emma (36%)
10505 stemmen