Henk Angenent en Klasina Seinstra
Volledig scherm
Henk Angenent en Klasina Seinstra © Daniel Kroll

Veel animo voor 'startbewijzen' Elfstedentochtmusical

Voor de musical De Tocht, over de Elfstedentocht, zijn in de eerste vijf dagen na de perspresentatie meer dan duizend 'startbewijzen' verkocht, tickets voor een try-out. De bestellingen komen uit alle twaalf provincies, maakte de producent bekend.

Er zijn 16.868 startbewijzen beschikbaar. Dat komt overeen met het aantal deelnemers dat in 1997 aan de start stond bij de laatste Elfstedentocht. Een van de doelstellingen van De Tocht is om de herinnering aan de Elfstedentocht voort te laten leven, ook voor de jongste generatie. Om dit te realiseren streeft de organisatie naar een Elfstedentochtgevoel dat zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid komt en wil daarbij het collectieve geheugen van Nederland gebruiken.

Een startbewijs kost 50 euro en geeft toegang tot een try-out inclusief hapje en drankje. De voorstelling De Tocht moet in oktober 2021 in première gaan in een nieuw te bouwen theater in Leeuwarden.

Het stuk vertelt over vijf schaatsvrienden die elkaar beloofd hebben de Elfstedentocht te gaan rijden als die kans zich ooit nog voor zal doen. Een deel van de voorstelling zal zich echt op het ijs afspelen.