Volledig scherm
Frank Masmeijer © Spreekbuis

Verdachte Frank Masmeijer: Er komt een speelfilm over mijn leven

updateVolgens oud-presentator Frank Masmeijer (56), die vrijdag hoort of hij al dan niet voor zeven jaar de gevangenis in moet wegens betrokkenheid bij cocaïnesmokkel via de Antwerpse haven, is er serieuze belangstelling om een speelfilm over zijn leven te maken. ,,Ik ben daarover met meerdere partijen in gesprek'', verzekert hij.

Volledig scherm
Frank Masmeijer met zijn boek Frank en Vrij. © ANP Kippa

In een interview dat de voormalige showmaster gaf aan Spreekbuis geeft hij aan de naderende uitspraak van de Belgische rechter 'best spannend' te vinden. En ook dat de door hem genoemde filmplannen uiterst serieus zijn. Zo zou mediaondernemer Richard Otto, die bezig is met een tv-serie over Vroom & Dreesmann met hem in zee willen. De uitspraak - na acht maanden in voorarrest weer terug in de cel of niet -  houdt hem echter meer bezig. 

Masmeijer: ,,De laatste nachten slaap ik nog goed, maar de nacht voor de uitspraak zal ik uiteraard wat onrustiger slapen. Ik heb tweeëneenhalf  jaar moeten wachten voordat de rechter eindelijk uitspraak gaat doen. Het voelt daardoor ook als een soort bevrijding. Ik ben straks opgelucht als ik weet waar ik aan toe ben. Het wordt tijd dat ik weer opnieuw kan beginnen.''

Masmeijer, over wie al een tv-documentaire is gemaakt en een boek verschenen, is niet van plan om naar de uitspraak te gaan. ,,Er zal vrijdagochtend veel pers bij de rechtbank aanwezig zijn en ik wil niet als een ‘aap in een kooi’ daar gaan zitten. Ik ga daarom, ook op aanraden van mijn advocaat, thuis zitten en wachten op het telefoontje.'' Daarna overweegt hij pas of hij samen met zijn advocaat Gert Jan Knoops in tv-programma’s gaat zitten. 

Quote

De laatste nachten slaap ik nog goed, maar de nacht voor de uitspraak zal ik uiteraard wat onrustiger slapen

Frank Masmeijer

Ex-vrouw

Niet alleen Frank Masmeijer is een tikkeltje nerveus voor de uitspraak. Ook zijn ex-vrouw Sandra is zenuwachtig, zo liet ze recent weten. De 53-jarige Sandra vertelde aan de Telegraaf dat ze momenteel slecht slaapt en veel piekert. ,,Het vonnis ligt zwaar op mijn maag. Eerst was ik van plan om naar de rechtszaal te gaan als het wordt voorgelezen, maar ik blijf toch maar thuis. Ik vind het te aangrijpend allemaal en kan het echt niet aan. Zeker als de rechter heeft besloten Frank te veroordelen en terugstuurt naar de gevangenis,''

Sandra blijft geloven dat de voormalig quizmaster, van wie ze al een tijd gescheiden leeft, onschuldig is. ,,Ik blijf van mening dat hij geen crimineel is. We zijn formeel van tafel en bed gescheiden. Maar dat houdt niet in dat ik Frank nooit meer wil zien. Ik heb nog steeds diep respect voor de vader van mijn dochters. De laatste tijd hebben we zelfs intensief contact, ook nu we niet meer samen zijn.''

De moeder van twee gaf in mei nog aan zich 'een vreemde' te voelen tegenover haar ex. ,,Na 33 jaar man en vrouw te zijn geweest zaten we als vreemden tegenover elkaar. Lang heb ik nog gedacht dat het tussen ons allemaal nog wel een keer goed zou kunnen komen, maar dat gevoel is nu helemaal verdwenen'', liet ze los over het moment dat de scheidingspapieren werden getekend.

Maffiabaas

Frank Masmeijer wordt verdacht van grootschalige cocaïnesmokkel via de haven van Antwerpen. Er is zeven jaar cel tegen hem geëist. De laatste maanden probeert Frank het beeld dat van hem is ontstaan recht te zetten. Hij werkte daartoe mee aan een documentaire en een boek. ,,Ik word neergezet als een maffiabaas, een gebruiker en ik weet niet wat allemaal, maar ik heb alleen maar mensen bij elkaar gebracht. Ik ben heel naïef geweest”, stelde hij vorige maand. ,,En als ik dan in RTL Boulevard of Shownieuws kom, pakken ze eerst nog even de schaar om er een en ander uit te knippen. Het is geen reëel beeld.”

Masmeijer was in de jaren 80 en begin jaren 90 een bekend presentator van de NCRV. Hij presenteerde shows als de Holidayshow en Dinges. Toen hij van de televisie was verdwenen, ging hij in België de horeca in. Met Sandra kreeg hij twee dochters. Momenteel heeft hij een relatie met Jaimy van Lent, een 38-jarige blondine uit Amsterdam die tot voor kort een eigen crêpeszaak runde.

Volledig scherm
Sandra en Frank Masmeijer © BRUNO PRESS