Volledig scherm
PREMIUM
© AD

Verdwijnt Champions League-voetbal achter de decoder?

Het Champions League-voetbal verdwijnt mogelijk achter de decoder. De UEFA krijgt de rechten niet verkocht aan zenders voor het open kanaal. Dat zeggen bronnen tegen deze site.

Quote

Champions League is straks mogelijk niet te zien op het open net

Marcel Beerthuizen

De kijkcijfers lopen terug, je betaalt meer voor het rechtenpakket dan je eraan verdient en de kans dat er volgend seizoen een Nederlandse club aan het hoofdtoernooi meedoet, is kleiner geworden. Het zijn de hoofdredenen dat zenders niet meer als aasgieren boven het Champions League-voetbal cirkelen.

Momenteel is het Europese topvoetbal op het open net nog te zien bij Veronica, onderdeel van de SBS-zendergroep (tegenwoordig Talpa Networks), maar dat zou volgend jaar weleens anders kunnen zijn. Ronaldo, Messi, Neymar en Robben, ze zijn straks mogelijk alleen achter de decoder te zien.

Team Marketing, dat namens de Europese voetbalbond (UEFA) de rechten van zowel de Champions League als Europa League verhandelt, werd de voorbije periode geconfronteerd met te lage biedingen, waardoor het bedrijf de rechten terugtrok van de markt. Zenders betaalden in het verleden tussen de 17 en 25 miljoen euro, maar dat wil niemand meer neertellen. Onder de gegadigden zitten onder meer SBS en RTL.