Volledig scherm
Als er iets te promoten valt is verlegen Barbra opeens openhartig. © AP

Verlegen Barbra Streisand promoot cd in Tonight Show

VideoDe inmiddels 72-jarige Amerikaanse superster Barbra Streisand staat bekend als dodelijk verlegen en zelfs een tikkeltje mensenschuw, maar als ze iets te promoten heeft strijkt de diva kennelijk graag de hand over haar hart.

Maandagavond verscheen de zangeres annex filmster voor het eerst sinds lange tijd en bij hoge uitzondering weer op tv. Ze maakte haar entree in de Amerikaanse, door Jimmy Fallon gepresenteerde Tonight Show, om haar splinternieuwe duettenalbum Partners eens goed in de schijnwerpers te zetten.

De vorige keer dat ze in dat programma haar neus liet zien was 50 jaar geleden. Streisand en Fallon gaven een bijzonder optreden. Zo zong het illustere tweetal de Elvis-klassieker Love Me Tender. De beelden daarvan staan inmiddels op YouTube. Fallon, die de talkshow sinds dit jaar presenteert, deed tijdens de show een hilarische  imitatie van The King, compleet met Elvis-pruik. 'Ik zie het verschil bijna niet,' aldus de zangeres.

Het gelegenheidsduo zong verder een medley van drie liedjes die op haar nieuwe album staan. De plaat bevat samenwerkingen met andere grote sterren, onder wie Lionel Richie, Billy Joel, John Mayer, Stevie Wonder, Josh Groban, Michael Bublé, John Legend en haar zoon Jason Gould. Het album is vanaf heden verkrijgbaar.

La Streisand trad in 2013 op in de Ziggo Dome in Amsterdam.