Volledig scherm
Regisseur Johan Nijenhuis © ANP Kippa

Verliefd op Cuba sleept razendsnel Gouden Film in de wacht

Verliefd op Cuba heeft in een paar dagen tijd al 100.000 bezoekers naar de bioscoop getrokken. Daarom werden regisseur Johan Nijenhuis en een aantal acteurs, onder wie hoofdrolspelers Jan Kooijman, Susan Visser en Abbey Hoes, thuis en op het werk verrast met de Gouden Film-award. 

De film is in het hele land te zien vanaf 14 februari, maar werd de avond ervoor ook gedraaid op Ladies Night-avonden. Het is de eerste keer dat de prijs in 2019 wordt vergeven.

In Verliefd op Cuba wordt het verhaal van Loes verteld. Zij ontvangt een telefoontje van de Cubaanse ambassade en hoort dat haar dochter gaat trouwen met een Cubaan. Ze boekt direct een vlucht naar Havana om het huwelijk te voorkomen, want ze is bang dat de man in kwestie enkel uit is op een verblijfsvergunning. Eenmaal op het eiland hervindt ze alsnog haar geloof in de liefde.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend als een Nederlandse film 100.000, 400.000 of 1.000.000 bioscoopkaartjes weet te verkopen. Eind december ontving natuurdocumentaire 'WAD, overleven op de grens van water en land' als laatste een Gouden Film.

  1. Onbegrip over DWDD-betoog over ouderwets en te weinig divers Friends

    Onbegrip over DWDD-be­toog over ouderwets en te weinig divers Friends

    Komende week is het precies 25 jaar geleden dat de legendarische serie Friends begon; reden genoeg voor De Wereld Draait Door om aandacht te besteden aan de reeks. Arda Kaya van Yung DWDD ging langs bij mediawetenschapper Dan Hassler-Forest van de Universiteit Utrecht en die stelde dat Friends in 2019 niet meer kan. Op sociale media heerst veel onbegrip over zijn betoog: ‘Heeft deze vent überhaupt ooit Friends gekeken?’