Volledig scherm
Juf Ank viel als een blok voor de charmes van sollicitant Mathis. © AVROTROS

Verliefde juf Ank goed voor 4,1 miljoen kijkers

De tweede aflevering van De Luizenmoeder heeft gisteren opnieuw een kijkcijferrecord behaald. 4,1 miljoen mensen stemden op de schoolpleinserie van de AvroTros af. Dat is iets meer dan vorige week, toen er op zondagavond bijna 4 miljoen mensen keken.

De eerste aflevering behaalde ook een record als de kijkers worden meegeteld die later keken, het zogenoemde uitgesteld kijken. Inclusief die tv-klanten kwam het totaal aantal op 5,1 miljoen kijkers. Vorig jaar waren dat er 4,7 miljoen. Dat was toen een record.

Gisteren was te zien hoe juf Ank als een blok viel voor de Vlaamse sollicitant Mathis, die een kandidaat was voor de plek van de afzwaaiende groep 8-juf Helma. Haar leerling Rianne, het adoptiekind van Walter en Kenneth, had het dan weer te pakken van haar klasgenootje Bradley. Directeur Anton hield ondertussen iedereen bezig met zijn stoelgangproblemen.

Acteur Diederik Ebbinge, die in de huid van Anton kruipt, reageerde gisteravond boos toen in entertainmentprogramma RTL Boulevard werd beweerd dat zijn aangekondigde vertrek bij De Luizenmoeder met geld te maken had. ,,Dit is totale bullshit en dat hebben mijn agent en ik doorgegeven. Dat ze dit dan toch beweren is zeer ranzig. Jullie hoeven me nooit meer te bellen. Doei!’’, schreef hij in een inmiddels verwijderde tweet.

Volledig scherm
Ank en Helma betrappen Anton bij de toiletten. © AVROTROS

Meer cijfers

Na De Luizenmoeder was het NOS Journaal van 20.00 uur het een na best bekeken programma met 2.645.000 kijkers. Studio Sport Voetbal trok net iets meer dan 2,5 miljoen kijkers. Linda de Mols kennisquiz Weet ik Veel noteert de vierde plaats met 1,6 miljoen kijkers. Bed & Breakfast boeide 1,2 miljoen kijkers.

  1. Peter Pannekoek ontbreekt bij show maar roast Ali B alsnog in keiharde video

    Peter Pannekoek ontbreekt bij show maar roast Ali B alsnog in keiharde video

    Sinds The Roast van Gordon brak Peter Pannekoek pas echt door bij het grote publiek. Bij Giel Beelen en Johnny de Mol was hij wederom van de partij en was keer op keer de ster van de avond. Bij de Roast van Ali B ontbreekt de cabaretier echter, maar hij kon het toch niet laten om nog even wat van zich te laten horen. ,,Vroeger waren er grenzen, totdat Ali B de dood van zijn eigen vader misbruikte om geld te verdienen.’’

Poll

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

  • Eva Cleven (22%)
  • Hugo Kennis (61%)
  • Shary-An Nivillac (17%)
8058 stemmen