Volledig scherm
Frits Wester © ANP

Veroordeelde bedreiger Frits Wester in hoger beroep

De man die eerder dit jaar werd veroordeeld voor het bedreigen van journalist Frits Wester, is in hoger beroep gegaan. Dat heeft Wester gemeld in een interview op NPO Radio 2.

,,Ik praat er liever niet over", meldde Wester aan Toine van Peperstraten. ,,Maar ik kreeg onlangs een brief van het Openbaar Ministerie dat de man in hoger beroep is gegaan. Hij mag echter geen contact meer met mij opnemen en geen rare dingen meer zeggen."

De 51-jarige man kreeg een taakstraf van 60 uur opgelegd. De man wilde in 2014 dat RTL hem zendtijd gaf voor zijn eigen politieke partij, waarmee hij meedeed aan de Europese verkiezingen. Toen RTL dit niet deed, ging de man Frits Wester mails sturen die steeds persoonlijker van toon werden. Daarom deed de parlementair journalist uiteindelijk aangifte bij de politie.

  1. Onbegrip over DWDD-betoog over ouderwets en te weinig divers Friends

    Onbegrip over DWDD-be­toog over ouderwets en te weinig divers Friends

    Komende week is het precies 25 jaar geleden dat de legendarische serie Friends begon; reden genoeg voor De Wereld Draait Door om aandacht te besteden aan de reeks. Arda Kaya van Yung DWDD ging langs bij mediawetenschapper Dan Hassler-Forest van de Universiteit Utrecht en die stelde dat Friends in 2019 niet meer kan. Op sociale media heerst veel onbegrip over zijn betoog: ‘Heeft deze vent überhaupt ooit Friends gekeken?’