Volledig scherm
© EOne

Vervolg Big Fat Greek Wedding is als oude baklava

FilmrecensieHet is een beetje als die mop van de worteltjestaart alleen dan met baklava. Na lang wachten, 14 jaar in dit geval, is de zoete blijmaker er eindelijk... Vies hè? Alsof het al die jaren al ergens vergeten in een hoekje van Nia Vardalos' keuken heeft gestaan.

  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  My Big Fat Greek Wedding 2

De humor in het vervolg op de hitkomedie My Big Fat Greek Wedding uit 2002 is ver over datum. Of je moet opnieuw kunnen lachen om de blauw-wit geschilderde huizen en een brievenbus in de vorm van het Parthenon.
Toula (Vardalos) en Ian (John Corbett) kampen niet alleen met puberdochter Paris die uit huis dreigt te gaan, maar nog steeds met Toula's familie die zich overal mee bemoeit.

Van tantes tip om hun ingekakte relatie op te peppen tot dwingend advies aan Paris: denk erom, laat een jongen niet aan je poulaki zitten tot je getrouwd bent!

Bruiloft nummer 2 komt echter uit een andere hoek: pa en ma Portokalos blijken per ongeluk nooit officieel getrouwd en leefden, o hemeltje, al die tijd in zonde. Reden om dit Griekse clichécircus nog eens over te doen is het in elk geval niet.

Regie: Kirk Jones
Hoofdrollen: Nia Vardalos, John Corbett, Michael Constantine