Vervolg Love Actually belooft ouderwetse feelgoodfilm te worden

videoFans hebben er lang op moeten wachten, maar na veertien jaar is er dan eindelijk een vervolg op de ultieme feelgoodfilm uit 2003: Love Actually. De eerste teaser staat sinds vandaag online.

De nieuwe Love Actually duurt niet dik twee uur, zoals het eerste deel. Het gaat om een kort vervolg van tien minuten, dus je moet niet te veel met je ogen knipperen als je niets wil missen. Maar de hoofdrolspelers beloven die korte tijd ten volle te benutten om te laten zien hoe het nu met ze gaat. De korte film werd opgenomen speciaal voor Red Nose Day, een jaarlijkse inzamelingsactie die morgen plaatsvindt. Dan zendt BBC 1 ook de volledige versie van Love Actually 2 uit.

Een overvloed aan personages keert terug in de special. Onder anderen Hugh Grant, Keira Knightley, Martine McCutcheon, Andrew Lincoln en Liam Neeson kruipen weer in de huid van hun Love Actually-rollen.

Voor de teaser putte de cast inspiratie uit de scène uit Love Actually waarin Andrew Lincolns personage Mark zijn liefde verklaart aan Keira Knightley's Juliet. Zo wordt het een reünie van oude bekenden die om en om bordjes met tekst voor zich houden, zoals 'Wie van ons is het mooiste oud geworden?' 

Volledig scherm
Hugh Grant en Martine MacCutcheon. © RV