Volledig scherm
© Veronica

VI-verslaggever Dennis Schouten (23) getroffen door TIA

Veronica Inside- en Pownews-verslaggever Dennis Schouten is vorige week naar alle waarschijnlijkheid getroffen door een TIA. De 23-jarige Tukker werd onwel tijdens televisieopnames voor Veronica Inside.

Schouten maakte vrijdag een item met PEC Zwolle-voetballer Dico Koppers, toen hij plotseling onwel werd. Ze waren bezig te filmen in de auto van Koppers. „Het bouwde op, ik had opeens geen gevoel meer”, vertelt Schouten tegenover deze krant. „Langzaam trok het gevoel uit mijn lichaam, en daarna verloor ik ook mijn spraak.”

Het was direct duidelijk: dit is foute boel. Schouten werd door zijn cameraman en Koppers met spoed naar de eerste hulp gereden, waar hij onderzocht werd. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om een TIA, een lichte beroerte veroorzaakt door een bloedprop in de hersenen. Op de scans was dat echter niet met zekerheid vast te stellen, omdat de prop alweer weg was. „Het was heel gek, dan wilde ik iets zeggen maar kwam er alleen maar ‘huhh’ uit. Het overkomt je. Enorm schrikken natuurlijk.”

Turbulente tijden

De Glanerbrugger zit in een turbulente fase. Zo overleed vorige maand zijn ex-vriendin Lotte van der Zee uit Enschede, die tijdens een ski-vakantie getroffen werd een hartstilstand. „Ik moet eerlijk bekennen dat dat wel door mijn hoofd schoot, toen ik ook mijn spraak verloor”, zegt Schouten nu. Veronica Inside-boegbeeld Johan Derksen zit ook al in de lappenmand. Hij viel deze week van de trap en ligt in het ziekenhuis.

Met Schouten gaat het inmiddels alweer een stukje beter. Hij is thuis, maar doet het nog wel rustig aan de komende dagen. Volgende week wil hij weer aan het werk. „Het is toch een teken van mijn lichaam. Daar moet je voorzichtig mee om gaan.”