Volledig scherm
De foto van Scott als Victoria's Secret-model, die viraal ging via de account van Code Engineer. © Instagram: @coding.engineer

Victoria's Secret-model haalt uit naar haters die niet geloven dat ze ook softwareprogrammeur is

Softwareprogrammeur en ex-Victoria’s Secret model Lyndsey Scott (31) slaat hard terug nadat ze eerder deze week honderden negatieve reacties over zich heen kreeg. Op sociale media werd een foto van Scott als model vergezeld van een tekst over haar talent als softwareprogrammeur.

Lyndsey Scott is een grote naam in de wereld van software engineering; ze maakte ze deel uit van het iOS tutorial team van Apple en heeft ze met Bill Gates en Mark Zuckerberg samengewerkt voor de website Code.org.

Desondanks twijfelen veel mensen er  na het zien van de foto aan dat Scott überhaupt kan coderen. Naast haar werk als programmeur, werkt Scott namelijk ook als model voor Victoria’s Secret. Die ongewone combinatie lokt wel vaker ongelovige of ronduit negatieve reacties uit.

Meestal negeert Scott die, maar nadat een foto van haar op de catwalk voor Victoria’s Secret deze week viraal ging met de tekst ‘dit Victoria’s Secret-model kan code programmeren in Python, C++, Java, MIPS en Objective-C’ en het model vervolgens aangevallen werd, werd het Scott te gek.

Lees verder onder de tweet...

De programmeur kwam scherp uit de hoek: ,,Ik bekijk deze commentaren terwijl ik me afvraag waarom 41% van de vrouwen die voor een carrière in de technologie kiezen, stopt vanwege een vijandelijke werkomgeving. #watdenkjezelf”

Scott deelde het bericht vervolgens ook op haar eigen Instagrampagina om het hoge aantal gevallen van discriminatie binnen de tech-industrie aan te kaarten. ,,Ik kijk uit naar de dag dat vrouwen zich niet constant hoeven te bewijzen in de technologiesector", schreef ze erbij.

,,Ik ben niet aan het opscheppen hier, maar ik noem gewoon de feiten op in de hoop dat ik op z’n minst een persoon met negatief commentaar ervan kan overtuigen dat programmeurs in alle vormen, maten, geslachten, genders, rassen etc. komen en dat hij dus voortaan wel twee keer nadenkt voordat hij een vrouw die in de tech sector werkt in twijfel trekt.”

Scott kreeg op sociale media veel bijval van vrouwen in de tech-industrie die zich in haar verhaal herkennen. Het is niet de eerste keer dat het model zich uitspreekt voor het normaliseren van vrouwen in de tech-sector. In 2016 werkte ze mee aan de campagne ‘Rewriting The Code’, waarbij de gelijknamige stichting probeert om vrouwen met een passie voor technologie weerbaarder te maken, zodat ze samen de nieuwe generatie leidende programmeurs en technici kunnen vormen.

Volledig scherm
© Getty Images North America
  1. Vlaamse Dancing with the Stars met Jan Kooijman onder vuur: kijkers boos over uitslag

    Vlaamse Dancing with the Stars met Jan Kooijman onder vuur: kijkers boos over uitslag

    Er is online commotie ontstaan over de afgelopen uitzending van de Vlaamse variant op Dancing with the Stars. Via sociale media laten verschillende kijkers weten dat ze niet te spreken zijn over de uitslag van de wedstrijd en kwade opzet vermoeden. Zo moest Evy Gruyaert zondag de show verlaten, hoewel ze aardige punten kreeg van de jury. Via een lang bericht op Instagram reageert Jan Kooijman (38) nu op alle opschudding.
  2. Dit meisje (6) wordt het ‘mooiste kind ter wereld’ genoemd: ‘Ik ben sprakeloos’

    Dit meisje (6) wordt het ‘mooiste kind ter wereld’ genoemd: ‘Ik ben sprakeloos’

    Het leven van een 6-jarig Russisch meisje is in korte tijd volledig veranderd. Alina Yakupova werd door haar volgers uitgeroepen tot ‘mooiste kind ter wereld’, waarna diverse media het verhaal oppikten. Het resultaat laat zich raden: Yakupova wist in geen tijd meer dan 22.000 volgers te verzamelen op Instagram en intussen is ze vastberaden door te groeien tot één van de meest gevraagde kindmodellen ter wereld.