Vier sterren voor oorlogsepos Slag om de Schelde: massascènes met veel wapengekletter

FilmrecensieNu de bioscopen zaterdag weer openen, maakt onze filmredactie je wegwijs in het actuele aanbod. Wat moet je gezien hebben en waarom? Vandaag het oorlogsdrama De Slag om de Schelde.

 1. Moet De Slag om de Schelde of Cruella de eerste bioscoopervaring van het jaar worden?
  MovieInsiders Podcast

  Moet De Slag om de Schelde of Cruella de eerste bioscooper­va­ring van het jaar worden?

  Eindelijk, de bioscopen gaan weer open! Gudo en John van de wekelijkse podcast MovieInsiders vieren dat uitgebreid met onder meer een top 5 waarin ze hun meest memorabele bezoekjes aan het filmtheater uit de doeken doen. Maar uiteraard niet voor ze eerst hun zegje hebben gedaan over twee langverwachte titels die we in de cinema kunnen aanschouwen: De Slag om de Schelde en Cruella.
 2. Pestgedrag Glee-actrice Lea Michele zindert nog steeds na: ‘Ze had op staande voet ontslagen moeten worden’
  PREMIUM

  Pestgedrag Glee-actrice Lea Michele zindert nog steeds na: ‘Ze had op staande voet ontslagen moeten worden’

  De laatste aflevering van Glee dateert alweer van zes jaar geleden, maar het pestgedrag van actrice Lea Michele (34) ligt haar collega’s duidelijk nog altijd zwaar op de maag. In een nieuwe podcast heeft Heather Morris, Brittany in de reeks, zich uitgelaten over het wangedrag op de set. ,,We zwegen allemaal, maar eigenlijk was zij de schuldige”, aldus de 34-jarige Morris. En ze is niet alleen in haar mening. Ook op sociale media krioelt het van de negatieve verhalen over racisme, divagedrag en grove scheldpartijen.