Volledig scherm
De juf - Els Dottermans - is het beu dat ouders blijven zwaaien aan het raam. Dus legt ze hen - aan de hand van een 'zwaaiend handje' - uit dat ze vanaf nu moeten stoppen met zwaaien om halfnegen stípt. © VTM

Vlaamse juf Els is exacte kopie van Luizenmoeder-juf Ank

videoDe Vlaamse remake van de kijkcijferhit De Luizenmoeder, die vanaf morgen te zien is, blijkt bijna een exacte kopie van de Nederlandse versie. De verhaallijn van de perikelen op een basisschool is exact hetzelfde, en ook juf Els (Ank voor onze begrippen) zwaait met de handjes.

De hoofdrol voor De Luizenmoeder in de afleveringen bij onze zuiderburen is weggelegd voor actrice Lynn van Royen, die in de huid kruipt van moeder Hannah. De naam die ook in ons land werd gegeven aan het karakter van actrice Jennifer Hoffman. Hannah is de moeder van Fleur, die haar weg probeert te vinden op basisschool De Akker. Erik (Tom Audenaert) is daar directeur en begeleidt zijn team van (te) enthousiaste leerkrachten juf Els (Els Dottermans) en juf Chantal (Katelijne Damen).

De ouders heten Nancy (Elise Bundervoet), Mel (Ikram Aoulad), Kim (Hélène Devos), Angelique (Isabelle Van Hecke), Ronald (Maarten Ketels), Karel (Steven Beersmans), Kenneth (David Cantens) en Youri (Malik Mohammed).

Lees verder onder video.

Zwaailicht

Bijna een jaar geleden werd al bekend dat de Vlaamse productiemaatschappij Lecter Media de rechten van De Luizenmoeder had overgekocht. De ironische Hollandse humor werd behouden. Zo is het fragment van de ‘zwaailicht’-scène van juf Els al te bekijken. ,,Als het licht rood is, stoppen we met zwaaien’', legt ze aan de ouders uit.

De Luizenmoeder, onder meer gemaakt door Ilse Warringa en Diederik Ebbinge, trok in Nederland miljoenen kijkers. De laatste aflevering was goed voor 2,4 miljoen. Een succes dat ze bij NPO3, waar de serie wordt uitgezonden, nog nooit hebben gehaald. Die torenhoge kijkcijfers hopen ze ook in België te gaan halen. Het format is ook aan Duitsland verkocht.

Volledig scherm
© VTM
Volledig scherm
De hoofdrol is voor Lynn Van Royen. © VTM
Volledig scherm
© VTM
Volledig scherm
© VTM