Vlaamse quizmaster gaat viral met ‘woede-uitbarsting’: Ik kan er niet meer tegen!

VIDEOTelevisiepresentator Ben Crabbé gaat viral op sociale media naar aanleiding van een opmerkelijke ‘woede-uitbarsting’ in het populaire spelprogramma Blokken van de Vlaamse omroep VRT. De quizmaster maakte zich boos over ‘betutteling’ door actieve ouderen ‘Jaggers’ te noemen en schreeuwde dat hij ‘er niet meer tegen kon’.

Aanleiding van de uitbarsting was een vraag die Crabbé stelde aan de kandidaten: welke naam voor ‘actieve ouderen’ kozen luisteraars van het Vlaamse radioprogramma ‘Nieuwe Feiten’ uit een lijst van tien mogelijkheden?

Het juiste antwoord was ‘Jagger’. ,,Als je dat zegt in het Engels verwijst dat naar Mick Jagger”, begint Crabbé aanvankelijk nog rustig uit te leggen. ,,En als je een actieve oudere bent, dan ben je een Jagger. ‘Je bent een Jagger’...”

Heel grappig vond hij dat blijkbaar niet. ,,Echt! Ik kan er niet meer tegen! Zo’n focking betutteling van zelfverklaarde heb-ik-je-daar!”, schreeuwt Crabbé terwijl hij met zijn briefjes om zich heen slaat. Fans van het programma keken gniffelend toe en delen het clipje massaal via Facebook en Twitter.

Blokken

In Blokken, dat sinds 1994 vlak voor het Vlaamse Journaal wordt uitgezonden, nemen twee kandidaten het tegen elkaar op in een algemene kennisquiz en spelen ze tussendoor een blokkenspelletje dat gebaseerd is op het computerspel Tetris.

Volledig scherm
Ben Crabbé gaat door het lint. © VRT

Poll

Wie gaat The Voice of Holland winnen?

Wie gaat The Voice of Holland winnen?

  • Stef (10%)
  • Daphne (6%)
  • Sophia (49%)
  • Emma (34%)
15437 stemmen