Volledig scherm
Expeditie Robinson © RTL

Vliegende start voor Expeditie Robinson met ruim een miljoen kijkers

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson is gisteravond van start gegaan. Maar liefst 1 miljoen mensen stemden af op het survivalprogramma op RTL. 'Dit was een veelbelovende eerste uitzending!', merkt een kijker op sociale media op.

Volledig scherm
Eiland van de onbekenden in actie © RTL

De langverwachte aflevering begon lichtelijk chaotisch. Zo was RTL Boulevard­-reporter Shelly Sterk niet te spreken over het team (Kamp Zuid) waar zij in zit. ,,Ik zit met allemaal druktemakers! Dit past helemaal niet bij mij", doelde ze onder meer op haar teamgenoten Lil Kleine, Brace, Marieke Elsinga en YouTuber Kaj Gorgels. ,,Ik heb het idee dat echt niemand op mij zit te wachten", stelde ze vervolgens.

Het programma maakt in elk geval weer wat los onder de kijkers. Er zijn nu al duidelijke voorkeuren voor de drie groepen. Kamp Noord, waar onder meer Nicole Buch, Henk Poort en Richard en Joëlle Witschge onderdeel van zijn, is vooralsnog tevreden over elkaar.

Voor het eiland van de onbekenden is het nog even afwachten. Zij krijgen geen uitleg over het vervolg van het spel en hebben geen idee of de teams met BN'ers voor één van hen kiest.

Concurrentie

Gisteravond was ook de eerste aflevering van Geer en Goor: Stevig Gebouwd. Daar stemden 953.000 Nederlanders op af. De Wereld Draait Door trok 1.089.000 miljoen kijkers. Naar het NOS Journaal van 20.00 uur keken 1.948.000 miljoen mensen.

Top 5
1. Achtuurjournaal 1.948.000
2. Wereld Draait Door 1.089.000
3. Expeditie Robinson 1.088.000
4. Half acht nieuws 1.066.000
5. Zesuurjournaal 1.054.000