Volendam in rouw: artiestenmanager Jaap Buijs overleden

De Volendamse artiestenmanager Jaap Buijs is zaterdag op 69-jarige leeftijd overleden. Zijn zoon Aloys maakte het trieste nieuws bekend op Twitter. Volendamse sterren betuigen onder andere op Twitter steun aan de familie van Buijs.

Zoon Aloys schrijft op Twitter: ,,Mijn vader en beste vriend, is helaas niet meer, rust zacht."

Twee jaar geleden werd bij de 69-jarige artiestenmanager maagkanker vastgesteld. De Volendammer onderging een ingrijpende operatie waarbij zijn maag werd verwijderd. De kanker ontstond op het bindweefsel dat op een litteken achterbleef nadat Jaap op zijn 18de een maagbloeding kreeg. In de zomer van 2014 volgden bestralingen op zijn longen.

Twee weken geleden werd bekend dat de kanker was uitgezaaid naar de slokdarm. ,,De artsen zeiden twee jaar geleden al: je hebt 75 procent kans dat het terugkomt. Dat hebben we altijd in ons achterhoofd gehouden'', vertelde Aloys.

De artsen zeiden toen dat Jaap nog maximaal een jaar te leven had. Zijn overlijden komt dus voor velen sneller dan verwacht. 

Zwarte dag
De manager vertegenwoordigde onder meer Jan Smit, de 3J's, Nick en Simon en George Baker. Nick en Simon spreken van het 'einde van een tijdperk'. Volgens de 3J's is het een 'zwarte dag'. Ook artiesten buiten de 'stal' van Buijs reageerden via Twitter verslagen op de dood van de manager. ,,Hij was een vakman maar ook een bijzonder mens'', aldus Frans Bauer. Marco Borsato wenste de nabestaanden veel sterkte.