Volledig scherm
Eva Jinek. © Sander Koning

Volgers Eva Jinek reageren massaal op twitterbericht over rookverslaafden

De tweede aflevering van Jinek heeft gisteravond 961.000 kijkers getrokken. Ze boeide minder mensen in vergelijking met de eerste uitzending van het nieuwe seizoen, maar wist op Twitter wel heel wat los te maken door een discussie over de tabaksindustrie. 'Zijn rookverslaafden weerloos?', vroeg ze haar volgers. Daar werd massaal op gereageerd.

Jinek ontving gisteravond bijzondere gasten die heel wat los wisten te maken onder de kijkers. Zo waren advocate Bénédicte Ficq, Charlotte Pelt en Joost Walraven aanwezig om te strijden tegen de tabaksindustrie.

Op Twitter - de uitzending is trending topic - vroeg Jinek haar volgers ook om hun mening: zijn rookverslaafden weerloos? De reacties daarop bleven binnenstromen. 'Als ex-roker vind ik het moeilijk te begrijpen dat mensen de kracht en energie hebben voor een rechtszaak, maar niet om te stoppen met roken', doelde een kijker op de 25-jarige Charlotte, die de tabaksindustrie voor de rechter sleept. 

Concurrentie

De 39-jarige blondine valt met Jinek net buiten de top 10 van best bekeken programma's. Eergisteren stemden er maar liefst 1,1 miljoen mensen op de NPO-talkshow af. 

Paul de Leeuw trok met zijn jaarlijkse Sinterklaasshow 1,5 miljoen mensen. Ook hij wist minder kijkers te boeien in vergelijking met vorig jaar, toen keken er namelijk 1,9 Nederlanders naar
Sint & De Leeuw.

Het RTL 4-programma Het perfecte plaatje scoorde ruim een miljoen kijkers. Ook Opsporing Verzocht deed het goed, daar keken 1.052.000 mensen naar. De grote winnaar was het Achtuurjournaal met 2,2 miljoen nieuwsgierigen.

Top 5
1. Achtuurjournaal 2.199.000
2. Sint & De Leeuw 1.545.000
3. Wereld draait door 1.410.000
4. Zesuurjournaal 1.189.000
5. Goede tijde, slechte tijden 1.136.000